Menu
RSS
Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz: Türkiye’de Örnek Bir Belediyecilik Yapacağız

Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz: Türkiye’de Ö…

Antalya Büyükşehir Belediyesi’...

Antalya Büyükşehir Meclisi Toplandı: Mesut Kocagöz Alkışlarla Karşılandı

Antalya Büyükşehir Meclisi Toplandı: Mesut Kocagöz…

Antalya Büyükşehir Belediyesi ...

Kepez Belediye Başkanı Kocagöz Sonunda Hukuk Mücadelesini Kazandı ve Tahliye Oldu

Kepez Belediye Başkanı Kocagöz Sonunda Hukuk Mücad…

Antalya'nın Konyaaltı ilçesind...

Yeni Müfredat Boykot Edilecek: 11 Haziran’da Öğrenciler Okula Gönderilmeyecek

Yeni Müfredat Boykot Edilecek: 11 Haziran’da Öğren…

“Müfredatı Geri Çekin Platform...

Antalya Milletvekili Aykut Kaya CHP’ye Katıldı

Antalya Milletvekili Aykut Kaya CHP’ye Katıldı

CHP meclis gurubunda CHP Genel...

Kurban Bayramı Tatili 9 Gün Oldu

Kurban Bayramı Tatili 9 Gün Oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine ...

Prev Next

AKTOB Geleneksel Mayıs Ayı Buluşması Manavgat’ta Yapıldı

AKTOB Geleneksel Mayıs Ayı Buluşması Manavgat’ta Yapıldı

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği’nin (AKTOB) Geleneksel Mayıs Ayı Buluşması Commodore Elite Suites & SPA’da gerçekleştirildi.

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği’nin düzenlediği “Geleneksel Mayıs Ayı Buluşması” ile turizm ve ilintili sektör temsilcileri Manavgat’ta bir araya geldi. Manavgat Belediye Başkanı Niyazi Nefi Kara, Antalya Valisi Hulusi Şahin, Manavgat Kaymakamı Adil Karataş,

CHP Antalya Milletvekili Sururi Çorabatır, AKTOB Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Kavaloğlu, AKTOB üyeleri, oda başkanları, STK temsilcileri, basın mensupları ve turizmcilerin katılım gösterdiği yemekte turizm gündemi ve turizmin geleceği değerlendirildi.

AKTOB Başkanı Kavaloğlu Sürdürülebilir Turizme Dikkat Çekti

AKTOB Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Kavaloğlu, Geleneksel Mayıs Ayı Buluşmasında sürdürülebilir turizm kavramına dikkat çekti. Kavaloğlu, “Geçtiğimiz günlerde Akdeniz Serbest Mimarlar Derneği ile birlikte bir konferans gerçekleştirdik. Burada mimari projelerde sürdürülebilirlik kavramı üzerine bir toplantı yaptık.

Bugüne kadar yaptığımız otel yatırımlarımızın çok değerli olduğunu biliyoruz. Bundan sonra yapılacak olanlar için de mimarlarımıza çok büyük görevler düşüyor. Sürdürülebilir yapılar tasarlamak artık bizlerin görevi haline geldi. Artan maliyetlerle birlikte enerji tasarrufu çok önemli.

Son dönemlerde yapılan araştırmalarda tatile gelenlerin büyük çoğunluğunun sürdürülebilir bir bölgede bulunmayı tercih ettiklerini görüyoruz.” açıklamasını yaptı.

“Hedefimiz 60 Milyar Dolar”

Buluşmada konuşan Antalya Valisi Hulusi Şahin, Türkiye’nin 2024 yılı turizm hedefi olarak 60 milyar dolar gelir elde etmeyi hedeflediğini söyledi. Vali Şahin, “Ülke olarak hedefimiz bu sene içerisinde 60 milyar dolar turizm gelirine ulaşmak. Çok kısa bir süre içerisinde de 80 milyar dolar seviyesine yakalamak.

Bu turizm gelirinin en az üçte biri Antalya’da oluyor. Antalya’nın Türk turizminin bir nevi skor yükünü çektiğini söylememiz yanlış olmaz. Daveti için sevgili AKTOB ailesine çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Başkan Kara’dan Beraberlik Vurgusu

Manavgat Belediye Başkanı Niyazi Nefi Kara, sorunlara tüm paydaşlarla beraber çözüm üreteceklerini, her zaman iletişim halinde olacaklarını dile getirdi. Başkan Kara, “Türkiye ekonomisinin can damarı Antalya’mıza, Antalya’nın da kalbi Manavgat’a hoş geldiniz.

Sizleri burada görmekten, sizlerle bir arada olmaktan gerçekten çok mutluyum. Tarımın, turizmin başkenti olarak gördüğümüz Manavgat’ta, hep beraber çok daha güzel işler yapacağımıza inanıyorum. Sizler konuşacaksınız biz dinleyeceğiz, beraber çözüm üreteceğiz.

Bu toplantılarımızın Manavgat’ımıza, Antalya’mıza, ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı.

yukarı çık
0
Paylaşım