Menu
RSS
AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; Kepez Belediye Başkanı Şok Bir Kararla Tutuklandı

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; …

Antalya’nın Sarısu teleferik h...

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatandaşımızı Kurtarma Çalışmaları Sürüyor

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatanda…

Antalya'da 1 kişinin öldüğü 2'...

Başkan Muhittin Böcek: Daha Nice Bayramlarda Hep Beraber Olmak Dileğiyle

Başkan Muhittin Böcek: Daha Nice Bayramlarda Hep B…

Antalya Büyükşehir Belediye Ba...

Prev Next

Dünyayı Gezerek Ayda 30 Bin Lira Kazanıyorlar

Dünyayı Gezerek Ayda 30 Bin Lira Kazanıyorlar

İşlerinden ayrılıp dünya turuna çıktılar. Başlangıçta ceplerinde sadece 100 sterlin (400 TL) vardı. Şimdi ise ayda hayal dahi edemeyecekleri para kazayı kazanıyor hem de diledikleri gibi geziyorlar... Kach (28) ve Jonathon Howe (32), İngiltere'de ‘sabah 9 akşam 5' sıradan işlerde çalışıyordu.

İşlerinden ayrılıp dünya turuna çıktılar. Başlangıçta ceplerinde sadece 100 sterlin (400 TL) vardı. 2013'te Güney Doğu Asya'da tanıştılar. Bu yıl evlendiler. Üç yılda 50 ülkeye gittiler.

Kurdukları blog siteleriyle büyük bir başarı yakaladılar. Sosyal medya fenomeni oldular. Şimdi ayda hayal dahi edemeyecekleri para kazayı kazanıyor.

Kach ve Jonathon'un favori ülkeleri Türkiye. Kapadokya'da yaptıkları balon turunu hala unutamadıklarını söylüyorlar. Hem gezgin hem de başarılı olmanın sırrını Hürriyet Seyahat'e anlattılar.

Kach (28) ve Jonathon Howe (32), İngiltere'de ‘sabah 9 akşam 5' sıradan işlerde çalışıyordu. İşlerinden ayrılıp dünya turuna çıktılar. Sosyal medya fenomeni oldular!

Nasıl tanıştınız? Bize hikayenizden bahsedebilir misiniz?

Mart 2013'ten beri ikimiz de seyahat ediyoruz. Laos'da tanıştık ve beraber seyahat etmeye karar verdik. Paramız kalmadığı zamanlarda İngilizce dersler verdik.

Hindistan'da üç ay yoga, masaj ve terapi eğitimleri aldık. Parasız kaldığımız dönemlerde Yoga öğretmenliği yaptık. 2014'te Peru'ya vardığımızda tamamen parasızdık.

Masaj masası satın alıp bir otelin bahçesinde masaj yaparak biraz para biriktirdik. Böyle devam etmek istiyorsak bize düzenli gelir sağlayacak bir iş kurmamız gerektiğinin farkındaydık. Biriktirdiğimiz parayla iş kurmaya karar verdik.

Kesinlikle dünyayı dolaşmak ve iyi yaşamak, sadece hayatta kalmak değil, ileride aile kurmak da istiyorduk. 2014'te ‘Two Moneys Travel Group'u kurduk. Burada hikayemizi ve deneyim ve seyahat ile ilgili tavsiyelerimizi bizim gibi seyahat ermek isteyenlerle paylaşmaya başladık.

Ayda ne kadar kazanıyorsunuz ve bunun nasıl başardınız?

Blogumuzu iki buçuk yıl önce hayata geçirdik. Kurduğumuz bu online şirketi kısa zamanda büyük başarı elde etti. Eğer kendi işiniz ise kendiniz için çalışıyorsanız iki kat daha fazla çalışıyorsanız.

Geçmişte insanlar bunu söylüyordu ama şimdi ne demek istekilerini daha iyi anlıyorum. Kazancımız ne kadar seyahat ettiğimizle doğru orantılı. Ayrıca web sitesinin hangi bölümüne konsantre olduğumuza bağlı. Ayda en az 10 bin dolar (Yaklaşık 30 bin TL) kazanıyoruz.

Seyahat Blog'undan para kazanmanın birkaç yolu var. Biz bunu ikiye böldük; pasif ve pasif olmayan... Pasif gelirlerimiz; çalışmasak bile sitemizde yer alan reklamlar banner ve komisyonlardan elde ettiğimiz kazanç.

Pasif olmayan gelirlerimiz ise biz seyahat etmeye ara verdiğimiz zaman duran sosyal medya kampanyaları, sponsor ve pazarlama aktiviteleri...

Para kazanmaya başlamak ne kadar zamanınızı aldı?

Web sitesinden para kazanmak için iki şeye ihtiyacınız var; okuyucu veya tıklama trafiği. Biz gerçek okuyucuları tercih ediyoruz. Bizim hikayemiz birçok ünlü dergide de yer aldı.

Forbes, Business Insider, Cosmopolitan ve Rappler dergileri bizimle ilgili özel röportajlar yayınladı. Bir anda birçok okuyucu ve takipçimiz oldu. Blog'umuzu oluşturduktan iki ay sonra para kazanmaya başladık. Normalde bu süre minimum altı aydır.

Günde kaç saat çalışıyorsunuz?

Sabahları çalışıyoruz ve yarım günden fazla çalışmamaya dikkat ediyoruz. Çok seyahat ettiğimiz zamanlarda fazla çalışamadığımız için gelirimiz otomatik olarak azalıyor ama denge kurmaya çalışıyoruz.

Bu şekilde yaşamanın artı ve eksileri neler?

En büyük avantajı seçim özgürlüğümüz. Nereye, ne zaman gideceğimize, ne kadar kalacağımıza, ne kadar saat çalışacağımıza, ne kadar kazanacağımıza biz karar veriyoruz.

Hayatımızın her anı bizim sorumluluğumuzda. Bu şekilde yaşamaya başlayarak geçmişte kendi hayatımın sorumluluğunu ne kadar çok başkalarının eline bırakmış olduğumuzu fark ettik.

Seyahatlerinizde aklınıza gelen en unutamadığınız ‘an'ınız nedir?

Yüzlerce var, ancak sanırım Patagonia'da otostop çekerek, yürüyerek, at sırtında, kamyon arkasında ilerlediğimiz 1.000 kilometreyi asla unutamayacağız.

Tüm takipçilerimiz bizim hayat hikayemizi ve günlük yaşadığımız olayları okumaktan büyük zevk alıyor. Ayrıca blog'umuza başladığımızdan beri değişik şekillerdeki yaşam tarzları konusunda seyahat tavsiyeleri veriyoruz.

Bu bilgileri çok önemsiyorlar. Sürekli bilgi ve yaptıklarımızı özel hayatımızı paylaşarak takipçilerimizle iletişimimizi canlı tutuyoruz.

Hangi sosyal medya kanalını daha çok kullanıyorsunuz?

Özellikle Facebook ve Twitter, daha sonra Instagram ve Pinterest. En fazla Facebook ve Twitter'da takipçilerimizle haberleşiyoruz.

Türkiye'de de bulundunuz birçok defa. Türkiye'yi nasıl buldunuz?

Türkiye'ye 5'inci gelişimiz ve bu ülkeyi çok ama çok sevdik. İnsanlar, yemekler, kültür, tarih inanılmaz bir ülke. Dünyada en favori ülkelerimiz arasında yer alıyor. Dünyanın farklı kültürlerinin binlerce yıldır buluşma noktası.

Dünyadaki başka favori ülkeleriniz neresi?

Birçok yer var ama hemen birkaç yer sayabilirim; Chilean Patagonia, Sacred Valley of Peru, İstanbul, Barcelona, Morocco

yukarı çık
0
Paylaşım