Menu
RSS

Antalya’daki Feci Kazada Ölen Aslıhan Ardında Bir Hikaye Ve Acı Gerçekler Bıraktı

Antalya’daki Feci Kazada Ölen Aslıhan Ardında Bir Hikaye Ve Acı Gerçekler Bıraktı

Antalya’da bir otomobilin çarpması sonucu ağır yaralan Akdeniz Üniversitesi öğrencisi Aslıhan Kocapınar'ın (19) beyin ölümü gerçekleşti. AÜ Mimarlık Fakültesi 2'nci sınıf öğrencisi Aslıhan Kocapınar, akşam saatlerinde üniversite yerleşkesinin kuzey kapısından çıkarak yolun karşısına geçmek istedi.

Kocapınar'a, sürücüsünün ismi açıklanmayan 07 ADE 243 plakalı otomobil çarptı. Çarpmanın şiddetiyle yola savrulan Kocapınar için çevredekiler sağlık ekiplerinden yardım istedi.

Gelen sağlık ekiplerinin müdahale ettiği Aslıhan Kocapınar'ın kaldırıldığı Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde beyin ölümü gerçekleşti.

Haberin Videosu:

SOSYAL MEDYADAN TEPKİ

Olaya tepki gösteren üniversitesi öğrencileri, kazanın meydana geldiği Hürriyet Caddesi'ne üst geçit yapılması için sosyal medyada '#aslıhankocapınar' başlık etiketiyle kampanya başlattı. Öğrenciler daha önce de bölgede kazaların yaşandığını ve üst geçit yapılmasını talep ettiklerini belirtti.

ORGANLARIYLA HAYAT VERECEK

Antalya'da geçen çarşamba günü yolun karşısına geçtiği sırada C.D.'nin (23) kullandığı otomobilin çarpması sonucu yaralanan ve kaldırıldığı hastanede dün gece beyin ölümü gerçekleşen Akdeniz Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğrencisi Aslıhan Kocapınar'ın organları bağışlandı.

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Hastanesi'nde yapılan operasyonla Kocapınar'ın bağışlanan 2 böbreği, karaciğeri ve korneaları alındı. Kocapınar'ın karaciğeri, İzmir'de nakil bekleyen 28 yaşındaki erkek hastaya, böbrekleri ve korneaları ise AÜ Hastanesi'nde belirlenecek hastalara nakledilecek.

SÜRÜCÜ ADLİ KONTROLLE SERBEST

Aslıhan Kocapınar'a çarpan sürücü C.D. polisteki işlemlerinin ardından çıkarıldığı sulh ceza hakimliğince adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı. C.D., ifadesinde, geçen çarşamba günü saat 19.30 sıralarında seyir halindeyken Aslıhan Kocapınar'ın yolun karşısına geçtiği sırada kazanın meydana geldiğini söyledi.

Kocapınar'ı korna çalarak uyarmaya çalıştığını ifadesinde anlatan C.D., "Ancak kulağında kulaklık vardı. Sanırım korna sesini duymadı. Çabalarıma rağmen kurtaramadım ve kaza meydana geldi. Hemen durup yardım istedim. Hastaneye kaldırılmasını sağladım. Kazadan dolayı çok üzgünüm" dedi.

KUŞADASI'NDA TOPRAĞA VERİLECEK

Aslıhan Kocapınar'ın cenazesi, AÜ Mimarlık Fakültesi'nde düzenlenecek törenin ardından memleketi Aydın'ın Kuşadası ilçesinde toprağa verilecek.

'SÜRÜCÜYÜ VİCDANIMIZDA MAHKUM ETTİK'

Akdeniz Üniversitesi İç Mimarlık Bölümü öğrencisi Aslıhan Kocapınar'ın cenazesi ailesi tarafından Antalya Adli Tıp Kurumu morgundan alındı. Morga gelen Kocapınar'ın babası Okan, annesi Ayşe, ablası Ayşenur ve kız kardeşi Lamiya Kocapınar, birbirlerine sarılarak gözyaşı döktü.

Ayakta durmakta zorluk çeken anne ve çocuklarını kızının arkadaşları teselli etmeye çalıştı.

Burada gazetecilere açıklama yapan baba Okan Kocapınar, "Aslıhanımız öldü, başka Aslıhanlar ölmesin. Kızımın vasiyetini yerine getirdik ve organlarını bağışladık. Daha önce annesiyle yaptığı bir sohbet sırasında, 'Anne öldüğüm takdirde organlarımı bağışlayın' demiş. Biz de onun vasiyetini yerine getirdik" dedi.

Okan Kocapınar, sürücünün adli kontrol kararıyla serbest bırakıldığını da hatırlatarak, "Biz onu vicdanımızda mahkum ettik" dedi.

'ÜST GEÇİT İSTİYORUZ'

Aslıhan Kocapınar'ın 3 çocuğundan ortancası olduğunu belirten anne Ayşe Kocapınar ise "Kızımın yaşamını yitirdiği bu yola bir an önce üst geçit yapılmasını istiyoruz. Başka çocuklar ölmesin.

Bu talihsiz olayın yaşanmasından çok önce Aslıhan bir sohbet sırasında organ bağışının öneminden bahsederek, 'Benim vasiyetimdir, organlarımı bağışlarsınız' demişti. Biz de bunu yerine getirdik" diye konuştu.

MİMARLIK FAKÜLTESİNDE TÖREN DÜZENLENDİ

Aslıhan Kocapınar'ın cenazesi daha sonra morgdan alınarak AÜ Mimarlık Fakültesi'ne getirildi. Buradaki törenin ardından Kocapınar'ın cenazesi, toprağa verilmek üzere memleketi Aydın'ın Kuşadası ilçesine götürüldü.

ÜNİVERSİTE BAŞSAĞLIĞI MESAJI YAYIMLADI

Bu arada, Kocapınar'ın beyin ölümünün gerçekleşmesinin ardından Akdeniz Üniversitesi yönetimi de başsağlığı mesajı yayımladı. Mesajda, "Mimarlık fakültesi öğrencimiz Aslıhan Kocapınar, geçirdiği trafik kazası sonrası hayatını kaybetmiştir.

Ailesinin, sevenlerinin ve üniversitemizin başı sağ olsun Allah rahmet eylesin. Akdeniz Üniversitesi olarak derin üzüntü içindeyiz" ifadelerine yer verildi.

MİMARLIK MALZEMELERİ FAKÜLTEYE BAĞIŞLANDI

Akdeniz Üniversitesi İç Mimarlık Bölümü öğrencisi Aslıhan Kocapınar'ın cenazesi ailesi tarafından üniversite yerleşkesindeki törenin ardından Aydın'ın Kuşadası ilçesine gönderildi. Törene, Kocapınar'ın ailesinin yanı sıra arkadaşları ve akademisyenler katıldı.

Öğrenciler ve yakınları tören boyunca gözyaşı döktü. Baba Okan Kocapınar, kızının okul malzemelerini öğrencilerin kullanması için fakülteye bağışladı.

Kocapınar'ın cenazesi yarın öğle vakti Kuşadası Ege Mahallesi Ege Camii'nde kılınacak namazın ardından toprağa verilecek.

yukarı çık
0
Paylaşım