Menu
RSS

Torununun IŞID’in Elinden Kurtarılmasını İstedi

Torununun IŞID’in Elinden Kurtarılmasını İstedi

Hatay’ın İskenderun İlçesi'nde oturan Güneş Açıkgöz, eski damadının torunu 7 yaşındaki İrem Nur Demir'i Suriye'ye götürdüğünü söyledi. Açıkgöz, eski damadı IŞİD militanı Mustafa Demir'in yanında kalan torununun ortada kalınca başka bir örgüt üyesinin evinde tutulduğunu ona kavuşacakları günü beklediğini anlattı.

Mustafa Demir, eşi Neslihan Açıkgöz'den ayrıldıktan sonra Suriye'ye gidip terör örgütü IŞİD'e katıldı. Demir, 2 yıl önce eski Neslihan Açıkgöz'ü arayarak kızı İrem'i özlediğini, onu görmek istediğini söyledi.

İrem'i eski eşine götüren Neslihan Açıkgöz, Mustafa Demir'in kızıyla bir gece geçirmesi isteğini kabul etti. Açıkgöz, ertesi gün eski eşinin kızlarını da alarak Suriye'ye kaçtığını öğrendi.

Açıkgöz, kızının izini ararken bir süre sonra eski eşinin çatışmada öldüğü haberini aldı. Kızı İrem'in ise Suriye'de Mustafa Demir'in kendisi gibi IŞİD militanı olan soyadını bilmediği yeni eşi Hatice'nin yanında olduğunu öğrendi. Açıkgöz, tüm girişimlerine rağmen kızına ulaşamadı.

İrem, Bayram Mesajı Attı

Küçük İrem'in Kurban Bayramı'nda kendilerine fotoğraflı, görüntülü tebrik mesajı gönderdiğini söyleyen anlatan anne annesi Güneş Açıkgöz, torununa kavuşmak istediklerini söyledi. Açıkgöz, şöyle dedi:

"Torunum üvey annesinin yanında ve Suriye'de. Üvey annesi bize yerini bildirmiyor. Sadece video ve fotoğraf gönderiyor. Artık dayanamıyoruz elimizde büyüttüğümüz evladımıza kavuşmak istiyoruz.

Annesi gibi ben de çok perişanım. Annesi duramıyor, ağlıyor. Biz de ağlıyoruz. Ölmeden önce Mustafa Demir, bizi aradı kadınlarla değil bir erkekle konuşmak istediğini söyledi.

Oğlum ile konuşurken; Suriye'de Türk İslam Devleti kurduklarını, İrem'i de ona göre yetişeceğini anlattı. İrem'le de konuştuk. Dönmesini istediğimizi söyledik.

Bize, 'Buraya gelen dönemez' dedi. Torunumun bir an önce kurtarılmasını istiyoruz. Hatta giderken bıraktığı yatağını her gün düzenleyip gelecekmiş gibi hazır tutuyoruz."

yukarı çık
0
Paylaşım