Menu
RSS

Köyde Birbirlerine Davetiye Verdiler, Gördüler ki Aynı Kadınla Evleniyorlar

Köyde Birbirlerine Davetiye Verdiler, Gördüler ki Aynı Kadınla Evleniyorlar

Malatya’da aynı köyden iki kişi, birbirine düğün davetiyesi verince aynı kadın tarafından dolandırıldığını anladı. C.G. ve A.Ö., birbirinden habersiz farklı zamanlarda internet üzerinden Antep’te yaşayan Ö.G. ile tanıştı. İkili bir süre internet üzerinden konuştuktan sonra genç kadınla evlenme kararı aldı.

Birer hafta arayla Antep’e giden iki köylü ‘müstakbel gelin’i, ailesi olarak tanıştırdığı M.Y. ve H.P.’den istedi. Nişan ve başlık parasının ardından Malatya’ya dönen C.G. ve A.Ö. davetiye bastırarak düğün hazırlığına başladı.

Ancak iki köylü birbirine düğün davetiyesi takdim ederken dolandırıldığını anladı. Zira her iki davetiyede ‘müstakbel gelin’in adı ve aile bilgileri aynıydı. İki köylü, Antep’e giderek polise şikayette bulundu.

Gelin adayı tutuklandı

Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri evlenmek vaadiyle C.G.’den 50 bin, A.Ö.’den 85 bin lira alarak kayıplara karışan Ö.G. ve akrabası olarak tanıttığı M.Y. ve H.P.’yi gözaltına aldı.

Adliyeye sevk edilen şüphelilerden M.Y ve Ö.G tutuklandı. İki gün önce doğum yaptığı öğrenilen H.P. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

yukarı çık
0
Paylaşım