Menu
RSS

Kılıçdaroğlu Talimatı Verdi! Öztürk Yılmaz, Partiden İhraç Ediliyor

Kılıçdaroğlu Talimatı Verdi! Öztürk Yılmaz, Partiden İhraç Ediliyor

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla CHP'li Öztürk Yılmaz'ın partiden kesin ihraç talebiyle Yüksek Disiplin Kurulu'na sevki talep edilecek. Türkçe ezan tartışması nedeniyle CHP Grup Disiplin Kurulu'na (GDK) tedbirli olarak kesin ihraç talebiyle sevk edilen

CHP Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz'ın Merkez Yürütme Kurulu'nun (MYK) talebiyle 14 Kasım'da yapılacak Parti Meclisi (PM) toplantısında partiden kesin ihraç talebiyle Yüksek Disiplin Kurulu'na (YDK) sevkinin talep edileceği belirtildi.

Savunma Talep Edilecek

Aynı zamanda PM üyesi olan Yılmaz, kendisi hakkında oylama yapılması durumunda bu işleme katılamayacak.

12 Kasım'da CHP Grup Yönetim Kurulu toplantısı yapılarak GDK için Öztürk'ten savunma talep edileceği ifade ediliyor. Yılmaz, söz konusu savunmayı yazılı ya da sözlü olarak verebilecek.

Talimat Kılıçdaroğlu'ndan

CHP'li vekilin bu sözlerine cevap vermeyen Kılıçdaroğlu, parti organlarını harekete geçirdi. Öztürk Yılmaz'ın partiden ihraç edilmesini isteyen CHP Lideri, kurmaylarına talimat verdi.

Öztürk Yılmaz Ne Demişti?

CHP Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz, partisi tarafından ihraç talebiyle disiplin kuruluna sevk edilmesine ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı: "Siz aşağılık bir işe imza attınız. Göreceksiniz, defolup gideceksiniz. Ve istifa etmiyorum kardeşim.

Ne yapıyorsan yap, istifa etmiyorum. Ben bu partiye 'Gel Öztürk' diyerek gelmedim, 'Git Öztürk' diyerek gitmem. Sıkıyorsa at beni buradan. 

yukarı çık
0
Paylaşım