Menu
RSS

Kemalpaşa’daki Nohutlu Pilav Krizi

Kemalpaşa’daki Nohutlu Pilav Krizi

İzmir'in Kemalpaşa İlçesi'nde düzenlenen Yörük Şenliği'nde Konak Belediyesi'nin nohutlu pilav dağıtan ikram aracını gören Kemalpaşa Belediye Başkanı AK Partili Arif Uğurlu, ikramın durdurulmasını istedi ancak

CHP Kemalpaşa İlçe Başkanı Ulviye Üreten ikramı durdurmadı. Uğurlu ile İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Sırrı Aydoğan sözlü tartışma yaşandı, Aydoğan töreni terk etti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Kemalpaşa Belediyesi'nin bu yıl 4’üncüsü düzenlediği Yörükler Şenliği'nde nohutlu pilav krizi çıktı. Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da katıldığı şenlikte Dere Mesire Alanı’nda gerçekleşti.

Kemalpaşa Yörükler Derneği İsmail Savran, Konak Belediyesi'nden yazılı talepte bulunarak 500 kişilik nohutlu pilav istedi. Belediye de ikram aracını gönderdi. CHP İlçe Başkanı Ulviye Üreten kepçeyi eline alarak vatandaşlara pilav dağıttı.

Bunu gören Kemalpaşa Belediye Başkanı AK Partili Arif Uğurlu da aracın kaldırılmasını ikramın durdurulmasını istedi. Üreten ile tartışma sürerken araya İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni temsilen törene gelen

Başkanvekili CHP'li Sırrı Aydoğan girdi ve Uğurlu'dan nezaketli davranmasını istedi. Uğurlu, Dernek Başkanı Savran’a, “Biz bu etkinliği İzmir Büyükşehir Belediyesi ile yapmıyor muyuz? Ne istediyseniz verdik.

İzmir Büyükşehir Belediyesi de verdi. Siz niye başka ilçe belediyelerden araç istiyorsunuz? Bu araçları geri göndereceksiniz" diye bağırdı.

CHP'liler, kendilerine yazılı talepte bulunulduğunu istenmiyorsa aynı şekilde yörüklerin yazılı talebiyle alandan ikram aracını çıkaracaklarını söyledi.

Bu gerginlik üzerine Aydoğan tören alanını terk etti. CHP'li İlçe Başkanı, pilavın tamamını dağıttı.

yukarı çık
0
Paylaşım