Menu
RSS

İki Çocuğun Ölümüne Neden Olan 13 Yaşındaki Çocuk Tutuklandı

İki Çocuğun Ölümüne Neden Olan 13 Yaşındaki Çocuk Tutuklandı

Sancaktepe'de 2 çocuğun ölümü, 2 çocuğun da yaralanmasına neden olan minibüsü kullandığı belirtilen13 yaşındaki R.A., "bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma" suçundan tutuklanırken, "taksirle ölüme neden olmak" suçundan sorgusu yapılan babası İlhan Askerler serbest bırakıldı. 

Sancaktepe'de 9 yaşındaki Efe Yavuz Tepe ile 4 yaşındaki Elif Dursun'un ölümü, 2 çocuğun da yaralanmasına neden olan minibüsü kullanan R. A. (13) ile babası İlhan Askerler karakol işlemlerinin ardından bugün öğle saatlerinde İstanbul Anadolu Adalet Sarayı'na sevk edildiler.

Olaydan sonra kaçan, ancak gece geç saatlerde gözaltına alınarak Üsküdar Çocuk Büro'da tutulan R.A., karakol işlemlerinin ardandan bugün öğle saatlerinde gözaltında bulunan babası İlhan Askerler ile birlikte adliyeye adliyeye getirildi.

İKİ AYRI SORUŞTURMA

Baba İlhan Askerler ile 18 yaşından küçük olan oğlu R.A. hakkında iki ayrı soruşturma başlatıldı. R.A., hakkında, "bilinçli taksirle birden çok kişinin ölümü birden çok kişinin de yaralanmasına" neden olmak suçundan soruşturmayı yürüten İstanbul Anadolu Çocuk Suçları Soruşturma Bürosu savcısı Gökçen Tuncer tarafından sorgulandı.

Babası İlhan Askerler hakkındaki, "Taksirle ölüme neden olmak" suçundaki soruşrutma ise İstanbul Anadolu Müracat Bürosu savcısı Bayram Kapucu tarafından yürütülüyor.

ARACIN KAYDIĞINI SÖYLEDİ

R.A.'nın savcılık sorgusunda, arabanın anahtarını babasının özel çekmecesinden aldığını, dışarı çıktığını, yanında olan abisi S.A. ile araca binerek hareket ettiğini söylediği öğrenildi. Aracı kendisinin kullandığını söyleyen R.A.'nın, aracı çalıştırdıktan sonra hareket ettiğini, 50 metre gittikten sonra aracın kayarak komşunun evine çarptığını, kaza üzerine olay yerinden kaçtığını söylediği öğrenildi.

KAZADAN SONRA DEDESİNE GİTMİŞ

Baba İlhan Askerler'in sorgusu ise Müracat Savcısı Bayram Kapucu tarafından alındı. Sorgusunda, olay günü saat 16.00 sıralarında eve geldiğni söyleyen İlhan Askerler'in, arabanın anahtarını çekmecesine koyarak uyuduğunu söylediği öğrenildi.

Saat 18.00 sıralarında eşinin kendisini uyandırması ile kazadan haberdar edildiğini söylediği öğrenilen İlhan Askerler'in, gece geç saatlerde dedesinin evinde bulduğu oğlunu polise teslim ettiğini beyan ettiği öğrenildi.

13 YAŞINDA TRAFİK KAZASINDAN TUTUKLANDI

İfadelerin ardından baba İlhan Askerler serbest bırakılırken, R.A., "bilinçli taksirle birden çok kişinin ölümü ve birden çok kişinin yaralanması" suçundan tutuklanması talebiyle Nöbeti 5. Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi. Mahkeme, sorgusunu yaptığı R.A.'nın tutuklanmasına karar verdi.

DİREKSİYONDA PARMAK İZİ İNCELEMESİ YAPILACAK

Polise yazı yazan savcılık, aracın kimin kullandığının tespiti için direksiyonda parmak izi, şoför koltuğunda sıvı tespiti için de moleküler inceleme yapılması talimatını verdi.

yukarı çık
0
Paylaşım