Menu
RSS

Kahvehane Ve Derneklere Kumar Baskını

Kahvehane Ve Derneklere Kumar Baskını

Konya’da polis ekiplerince 6 kahvehane ve 5 derneğe, kumar operasyonu düzenlendi. Konya İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, merkez İlçelerde bulunan 6 kahvehane ve 5 derneğe, 35 ekip ve 72 personelin katılımıyla kumar ve tombala operasyonu düzenledi.

Eş zamanlı baskınlarda 219 kişinin GBT sorgusu yapıldı. Çeşitli suçlardan aranan 4 kişi gözaltına alındı. İşyerlerinde arama yapan polis, bir ruhsatsız tabanca ele geçirdi. Ayrıca ruhsatsız 4 işyerine de para cezası uygulandı.

Bursa’da da bazı derneklerde kumar oynatıldığı ihbarı üzerine polis operasyon düzenledi.

İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, genel asayiş ve kamu düzeninin sağlanması amacıyla kumar ve tombala tabir edilen oyunların kamu yararına çalışması gereken sosyal yardımlaşma ve dayanışma derneği adı altında faaliyet gösteren yerlerde oynandığı ihbarı üzerine harekete geçti. 

Ahlak Büro Amirliği tarafından yapılan baskınlarda 640 kişinin kimlik sorgulaması yapılırken, çeşitli suçlardan aranan 3 kişi gözaltına alındı.

5 işyerinde sigara içildiği tespit edilen baskınlarda, 2 dernek yetkilisine 'Kumar oynanması için yer temin etmek' suçundan işlem yapıldı.

'Sigaramatik' adıyla bilinen ve para atılarak çalıştırılan bir oyun aletine el konulan operasyonda kumar oynarken yakalanan 20 kişiye toplam 2 bin 652 lira idari para cezası kesildi.

Ramazan ayında kumar oyunlarının çoğaldığına dikkat çeken yetkililer operasyonların devam edeceğini belirtti.

yukarı çık
0
Paylaşım