Menu
RSS

ÇHD’den Adli Yıl Açılışı: ‘İktidarın Değil, Yargının Adli Yılını Açıyoruz’

ÇHD’den Adli Yıl Açılışı: ‘İktidarın Değil, Yargının Adli Yılını Açıyoruz’

Saray’da Tayyip Erdoğan himayesinde adli yıl açılışı yapılırken Çağdaş Hukukçular Derneği(ÇHD) aynı saatlerde “İktidarın değil, yargının adli yılını açıyoruz” diyerek alternatif adli yıl açılışını yaptı.

Saray’da Erdoğan himayesinde gerçekleştirilen adli yıl açılışına CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’nun “yargının bağımsızlığı” gerekçesiyle katılmadığı törene, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli katıldı.

Hakimler ve savcılar salona giren Erdoğan’ı ayakta alkışladı. Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, 15 Temmuz’da yargıda önemli sarsıntılar yaşandığını belirterek, “Hukukun bir silah olarak kullanıldığını gördük” dedi.

Saray’da Adli Yıl Açılışı: Hakimler Ve Savcılar Erdoğan’ı Ayakta Alkışladı

Saray’ın adli açılışı yapılırken aynı saatlerde ÇHD “İktidarın değil, yargının adli yılını açıyoruz” diyerek Ankara Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde adli açılış gerçekleştirdi. Birçok avukatın katıldığı alternatif adli yıl açılışında hapishanelerdeki işkencelerden, insan hakları ihlallerine kadar pek çok konuda konuşma yapıldı.

YAR-SAV Başkanı Murat Arslan  “Faşizmden korkuyla kurtulmak mümkün değil” diyerek mücadeleye devam vurgusu yaptı. ÇHD tarafından yapılan alternatif adli yıl açılışı forumla sona erdi.

İzmir’de de Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) ve Özgürlükçü Hukukçular Derneği (ÖHD) İzmir Şubeleri adliye binası önünde basın açıklaması düzenledi.

Açıklama öncesinde polisler, Başsavcının talimatı üzerine basın açıklamasına izin verilmeyeceğini belirterek müdahale etmek istedi.

Bunun üzerine başsavcı ile görüşmeye giden avukatlara, basın açıklamasına izin verilmeyeceği ancak avukatların sicil nuramalarını söylenerek bireysel açıklama yapabilecekleri söylendi.

ÇHD İzmir Şube Başkanı Serdar Gültekin, “Bir adli yıl açılışından olan beklentimizi elbetteki adliye önünde ifade edeceğiz. Dolayısıyla savcının bu kararnın son derece keyfi olduğunu bir kez daha söylüyoruz.

Bu keyfi kararı kabul etmiyoruz. Daha öncede adliye önünde açıklama yapmamız engellenmek istendi, o kararları da tanımadık bunu da tanımıyoruz ve düşüncelerimizi her zaman olduğu gibi açıklamaya devam edeceğiz” dedi.

yukarı çık
0
Paylaşım