Menu
RSS
Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; Kepez Belediye Başkanı Şok Bir Kararla Tutuklandı

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; …

Antalya’nın Sarısu teleferik h...

Prev Next

'Bakliyat Kralı' Sezon Pirinç İflas Etti!

'Bakliyat Kralı' Sezon Pirinç İflas Etti!

Türkiye'nin en büyük çeltik işleme tesisine sahip olan ve 'Bakliyat kralı' olarak adlandırılan Sezon Pirinç iflas etti. Döviz kuru ve faiz baskısına dayanamayan şirket, 150 milyon liralık borçla iflas erteleme istemişti. Türkiye bakliyat sektörünün en büyük firmalarından

Sezon Pirinç için mahkeme iflas kararı verdi. Şirket, iki yıl önce iflas erteleme talebi ile mahkemeye başvurmuştu. 1950 yılında temeli atılan Sezon Pirinç, Türkiye’nin en büyük çeltik işleme tesisini Edirne’de kurmuştu.

Malatyalı Erdoğan ailesi tarafından 1950’de temeli atılan Sezon Pirinç (Sezon Pirinç Ve Tarım Ürünleri Gıda San. Tic. A.Ş.) iki yıl kadar önce yaşadığı mali dar boğazı aşamayınca mahkemeye başvurmuştu.

İflas erteleme talebinde bulunan şirket, tedbir kararı ile korumaya alınmıştı. Tedbir kararı sonrası şirketin iflas erteleme başvurusu esastan görüşülmeye başlandı.

Ancak, geçen 18 Ekim’de İstanbul Anadolu Asliye Ticaret Mahkemesi şirket için iflas kararı verdi. Şirketin tasfiye işlemleri için dosya icra iflas müdürlüğüne gönderildi.

Kur Ve Faiz Etkilemişti

Pirinçte Türkiye’nin en büyük ilk üç firması arasında yer alan Sezon Pirinç’in mali sıkıntıya düşmesine, kurlardaki ve faizlerdeki yükselişin etkili olduğu belirtilmişti. Şirket, 150 milyon liralık borçla iflas erteleme istemişti.

Atlantik Ve Ortadoğu’ya İhracat Yapıyordu

Ailenin ikinci kuşak temsilcilerinin faaliyet gösterdiği Sezon Pirinç’in Edirne İpsala’da 2000 yılında kurulan çeltik fabrikası Türkiye’nin en büyük çeltik işleme tesisi olarak biliniyor. Söz konusu tesise, 2008 yılında paketleme bölümü de ilave edildi.

Sezon Pirinç yurt içinin yanı sıra Afrika ve Ortadoğu başta olmak üzere bir dizi bölgeye ihracat da yapıyordu.

(Kaynak: Dinçer Gökçe/Hürriyet)

yukarı çık
0
Paylaşım