Menu
RSS

Bakanlık Verileri: 6 Bin 399 Üründe Haksız Zam Tespit Edildi

Bakanlık Verileri: 6 Bin 399 Üründe Haksız Zam Tespit Edildi

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, haksız fiyat artırımı yaptığı şikayeti gelen 82 bine yakın ürünü denetlediklerini, 6 bin 399’unda haksız fiyat artışı tespit ettiklerini söyledi. Çeşitli siyasi gelişmelerin ardından ABD Doları’nın Türk Lirası karşısında aşırı değer kazanması

ve ithalat endeksli maliyet kalemlerindeki keskin yükseliş fiyatların artmasına neden olmuştu. Ancak maliyetleri artmaması rağmen fiyatlarını yükselten firmaların bulunduğu şikayeti üzerine hükümet harekete geçerek denetimlere başlamıştı.

AA’nın haberine göre Pekcan, ‘geçen dönemde fahiş fiyat artışlarının önlenmesi, kontrol altına alınması ve bunlara yönelik tedbirlerin uygulamaya konulması açısından’ 81 ilde ticaret il müdürlükleri kanalıyla çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Pekcan’ın verdiği bilgiye göre haksız zamlarla ilgili Alo 175 hattına 48 bin şikayet geldi.

Şikayetlerin ardından 5 bin 743 firmanın 81 bin 666 ürünü denetlendi. Denetlenenler arasında 366 firmanın 6 bin 399 ürününde haksız zam tespit edildi.

Bu süreçte çağrı merkezi çalışanı sayısı 15’ten 30’a çıkarıldı.

Önce Savunma, Sonra Ceza

Pekcan, firmaları da rahatsız etmeden bu uygulamaları sürdürdüklerini belirterek şunları söyledi: “Hemen ceza kesmiyoruz, kendilerinden savunma istiyoruz. Savunma, kurul tarafından inceleniyor, haksız bulunursa ceza uyguluyoruz.

İncelemeler halen devam ediyor, süreç işliyor. İş dünyasından gelen biri olarak serbest piyasa ekonomisine inanıyorum ama bu süreçte buna ihtiyaç vardı. Sonra inşallah her şey biraz daha yoluna girince, onu da kaldıracağız.” Diken.com fotoğraf: Reuters

yukarı çık
0
Paylaşım