Menu
RSS

Adana Diş Hekimleri Odası'ndan, Sağlık Bakanlığı'na Tepki

Adana Diş Hekimleri Odası'ndan, Sağlık Bakanlığı'na Tepki

Adana Diş Hekimleri Odası Başkanı Fatih Güler, diş muayenehaneleri ve polikliniklerin, sağlık turizminde devre dışı bırakıldığını, bunun kabul edilemez olduğunu söyledi.

Adana Diş Hekimleri Odası ve Gülsa Medikal işbirliği ile Adana Divan Otelinde bilimsel toplantı düzenledi.

Programda konuşan Adana Diş Hekimleri Odası Fatih Güler, Sağlık Bakanlığı'nın sağlık turizmini tıp branşlarını düşünerek hazırlandığını, diş hekimlerine göre ayrı bir yönetmeliğin çıkmadığını söyledi.

Bunun kabul edilemez olduğunu belirten Güler, "Bu yönetmelik hem tıpı hem de diş hekimliğini kapsadığı için bizlere uymamaktadır. Bakanlık büyük merkezleri destekleyerek, 'sağlık turizmini onlar yapsın' gibi bir yaklaşım içerisinde.

Bizler 80 milyon Türk vatandaşına hizmet verebiliyoruz. Bunun için bakanlıktan ruhsatımız var. Ama yabancı biri geldiğinde 'sen hizmet veremezsin' diyorlar. 'Yaparsan savcılık soruşturma yapar' diyor.

Yabancı ülkelerde ikamet eden Türk vatandaşlarımız bile sağlık turisti sayılıyor. Onları da tedavi etmemiz önlenmek isteniyor. Yurt dışından gelen hastaların hekim seçme özgürlüğü ellerinden alınıyor.

Bu maalesef aklı zorlayan bir ülke gerçeğine aykırı uygulamadır. Bunu anlamak ve kabul etmek mümkün değildir" dedi.

Güler'in konuşmasının ardından Konya Selçuk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Klinik Bilimler Bölümü Endodonti Anabilim Dalından Prof. Dr. Sema Belli ve

Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Restoratif Diş Tedavisi Anabilim Dalından Prof. Dr. Şebnem Turkun kendi branşları ile ilgili bilgiler verdi.

yukarı çık
0
Paylaşım