Menu
RSS

Fenerbahçe’ye Antalya’da Soğuk Duş!

Fenerbahçe’ye Antalya’da Soğuk Duş!

Spor Toto Süper Lig'de 14. haftanın kapanış maçında Antalyaspor ile Fenerbahçe karşı karşıya geldi. Karşılaşma Antalyaspor'un 1-0'lık üstünlüğü ile sonuçlandı.

Spor Toto Süper Lig'in 14. haftasında Antalyaspor ile Fenerbahçe karşı karşıya geldi. Antalya Arena'da oynanan mücadeleyi ev sahibi Antalyaspor, 1-0'lık skorla kazandı.

İlk yarısı 0-0 biten mücadelede Antalyaspor'a galibiyeti getiren golü 65. Yekta Kurtuluş attı. Moussa Sow'un 82. dakikada attığı röveşata golü ise Cüneyt Çakır'ın faul kararı nedeniyle iptal edildi.

Bu sonucun ardından Antalyaspor, ligdeki 5. galibiyetini aldı ve puanını 19'a yükseldi. Fenerbahçe ise ligdeki 3. mağlubiyetini alarak 25 puanda kaldı.

Antalyaspor, gelecek hafta Bursaspor'a konuk olacak. Fenerbahçe ise sahasında Gençlerbirliği'ni ağırlayacak.

"VATAN SİZE MİNNETTARDIR"

Spor Toto Süper Lig'de Fenerbahçe'yi konuk eden Antalyaspor'da futbolcular, sahaya "Teröre Hayır" yazılı tişörtlerle çıktı. Antalya Stadı'nda oynanan karşılaşma öncesinde Antalyasporlu oyuncular, üzerinde Türk bayrağı bulunan ve "Teröre Hayır" yazılı siyah tişörtlerle sahada ısındı.

Antalyaspor'un Kamerunlu yıldız oyuncusu Samuel Eto'o, sahaya çıkarken tünelde Çevik Kuvvet Müdürü Vatan Zafer Koçak'a sarılırken, sahaya ayak basmadan önce de dua etti. Antalyasporlu oyuncular maç için sahaya çıktıklarında ise "Vatan size minnettardır" yazılı pankart taşıdı.

Maç öncesi, İstanbul'da yaşanan terör saldırısında şehit olanlar için yapılan saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu. Taraftarlar "Şehit Düştü Polisler, Cennet Kokuyor Her Yer" pankartı asarken, Türk bayrağı açtı.

Maçın hakemi Cüneyt Çakır, kale seçimi için para atışını bir polise yaptırırken, her iki takım taraftarları "Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez", "Ne Mutlu Türküm Diyene", "Vatan Sana Canım Feda" şeklinde tezahüratta bulundu.

ANTALYASPOR'DA ÜÇ DEĞİŞİKLİK

Antalyaspor'da teknik direktör Rıza Çalımbay, geçen hafta ligde Medipol Başakşehir maçının 11'ine göre 3 değişiklik yaptı.

Teknik direktör Çalımbay, hafta içi antrenmanda ayağına aldığı darbe sonucu sakatlanan ve cuma günü menisküs ameliyatı olan Ferhat Kaplan'ın yerine kalede Fornezzi'ye görev verdi. Çalımbay, orta sahada Charles'ın yerine Yekta Kurtuluş'u, sağ kanatta ise Motta'nın yerine Mbilla'yı ilk 11'de oynattı.

Antalyaspor 11'i Fornezzi, Celustka, Chico, Diego, Sakıb Aytaç, Zeki Yıldırım, Yekta Kurtuluş, Danilo, Deniz Kadah, Mbilla, Eto'o'dan oluşurken, yedeklerde ise Ozan Evrim Özenç, Kenan Horic, Rıdvan Şimşek, Motta, Jevtovic, Makoun ve Serdar Özkan kendilerine yer buldu.

FENERBAHÇE'DE VAN PERSIE YERİNE VOLKAN ŞEN

Fenerbahçe Teknik Direktörü Dick Advocaat, hafta içinde oynanan UEFA Avrupa Ligi'ndeki Feyenoord maçına ilk 11'de çıkan Van Persie'yi 18 kişilik kadroya almazken, onun yerine Volkan Şen'e görev verdi. Hollandalı teknik adam, Antalyaspor'a karşı forvet hattında yine Sow'u oynattı.

Sarı-lacivertli takımın ilk 11'i Volkan Demirel, Şener Özbayraklı, Skrtel, Kjaer, Hasan Ali Kaldırım, Mehmet Topal, De Souza, Alper Potuk, Volkan Şen, Lens, Sow'dan oluşurken, Fabiano, İsmail Köybaşı, Neustadter, Ozan Tufan, Aatif Chahechouhe, Fernandao ve Emenike ise yedeklerde yer aldı.

FENERBAHÇE DAĞINIK BAŞLADI

Mücadeleye etkili başlayan taraf Antalyaspor oldu. Fenerbahçeli futbolcular ise oyun disiplininden kopuk olarak başladılar.

İlk tehlikeyi de 11. dakikada Antalyaspor yarattı. Danilo Campos'un ceza sahasına gönderdiği topa iyi yükselen Deniz Kadah'ın kafa vuruşunda kaleci Volkan Demirel iki hamlede topa sahip olmayı başardı.

TEMPOSUZ MAÇTA, ETO'O GOLE YAKLAŞTI

Pozisyonsuz ve temposuz devam eden maçta, ikinci tehlikeli atağı yine Antalyaspor yakaladı. 28. dakikada orta alanda topu kapan Samuel Eto'o, Zeki Yıldırım ile girdiği verkaç sonrasında kaleciyle karşı karşıya kaldı. Ceza sahasına girdikten sonra sağ ayağıyla çok sert vurdu fakat kaleci Volkan Demirel ayaklarıyla topu çıkarmayı başardı.

Oldukça düşük tempo ile geçen ve Antalyaspor'un 2 kez pozisyon yakaladığı ilk yarı, 0-0 sona erdi.

FENERBAHÇE'NİN BASKISI GOL GETİRMEDİ

İkinci yarıda Fenerbahçe daha baskılı ve tempolu başladı. Henüz 47. dakikada Volkan Şen ile gole yaklaşan Fenerbahçe, ataklarını sıklaştırdı.

İkinci yarının ilk 20 dakikasında maçı Antalyaspor kalesine yıkan Fenerbahçe, bir türlü aradığı golü bulamadı.

YEKTA KURTULUŞ, 25 METREDEN ATTI

Antalyaspor ise ikinci yarıda ilk kez etkili gittiği Fenerbahçe kalesinden golle döndü. 65.dakikada Samuel Eto'o'nun pasında topu önüne alan Yekta Kurtuluş yaklaşık 25 metreden ayağının üstüyle çok sert vurdu ve kaleci Volkan Demirel'in solundan topu ağlarla buluşturdu.

SOW RÖVEŞATA ATTI, CÜNEYT ÇAKIR VERMEDİ

Fenerbahçe, golden sonra tekrar baskısını artırdı ve gol aramaya devam etti. Üstüste pozisyonlar bulan Fenerbahçe, 82. dakikada Moussa Sow'un röveşatasında topu ağlarla buluşturdu ancak hakem Cüneyt Çakır, bu pozisyonda Moussa Sow'un Chico'ya faul yaptığı gerekçesiyle golü iptal etti.

Fenerbahçe, 7 dakikalık uzatma bölümünde de kurduğu baskı gol getirmedi ve maç 1-0 Antalyaspor'un üstünlüğüyle sona erdi.

yukarı çık
0
Paylaşım