Menu
RSS

Mısır Basını: Kahire’de Türk İstihbarat Elemanları Gözaltına Alındı

  • Yazan 
Mısır Basını: Kahire’de Türk İstihbarat Elemanları Gözaltına Alındı

Mısır basını, Türk istihbarat elemanları oldukları iddia edilen 2 kişinin başkent Kahire'de gözaltına alındığını duyurdu. Mısır’ın önde gelen gazetelerinden El Ahram, Masr el Yevm, Vefd, Yevm Sabia başta olmak üzere, ülke medyasında çıkan konuyla ilgili haberlerde söz konusu 2 Türk vatandaşının, yasak bölgelerde fotoğraf çektikleri için gözaltına alındıkları iddia edildi.

Gazeteler, Mısırlı yetkililerin, gözaltına alınan Türk vatandaşlarının diplomatik pasaportlara sahip olmalarına rağmen, ülkeye turist vizesiyle girdikleri iddiasına da yer verdi. Gözaltına alınan Türk vatandaşlarından birinin istihbarat üst düzey çalışını olduğu da ileri sürüldü. İsimleri açıklanmayan istihbarat görevlilerinin, iki gün önce piramitlerin bulunduğu bölgede emniyete ait bir binanın fotoğrafını çekerken gözaltına alındıkları iddia edildi.

Gazeteler, Kahire’nin Giza Bölgesi Emniyet Müdürü Ahmed Hicazi ‘nin konuyla ilgili açıklamasına da yer verdi. Hicazi, iki Türk vatandaşının diplomatik pasaportu olmalarına rağmen turist vizesiyle Mısır’a giriş yaptıklarını iddia etti. Gözaltına alınan şahısların fotoğraf makinesinde özellikle ordu ve emniyete ait önemli kurumların resimleri olduğu aktarıldı.

‘IŞİD saldırılarının gerçekleştiği bölgede gözaltına alındılar’

Emniyet Müdürü Hicazi, Türk vatandaşlarının gözaltına alındığı bölgede son bir ayda IŞİD’in, biri İsrailli turistlerin kaldığı otel olmak üzere üç saldırı gerçekleştirdiğini hatırlattı.

Mısır basını, Sina bölgesinde aktif olan IŞİD’in, ordu, emniyet ve kamuya ait binalara saldırı açıklamasından sonra böyle bir olayın meydana gelmesini ilginç olduğunun altını çizdi.

Konuyla ilgili ise, Türkiye’nin Kahire Büyükelçiliği’nden henüz bir açıklama yapılmadı.

(CİHAN)

yukarı çık
0
Paylaşım