Menu
RSS

Eren Erdem: MİT'in görevi milletvekillerine kumpas kurmak, partileri dikizlemek değil

  • Yazan 
Eren Erdem: MİT'in görevi milletvekillerine kumpas kurmak, partileri dikizlemek değil

CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, MİT'in görevinin milletvekillerine kumpas kurmak, partileri dikizlemek olmadığını belirterek, "İstihbarat, muhalifleri dikizlemekten işi yapamaz hale geldi. Recep Tayyip Erdoğan'ın özel işleriyle ilgilenmekten ülkeyle ilgilenemez hale gelmiştir. Derhal parlamento devreye girmelidir." dedi.

Meclis'te basın toplantısı düzenleyen Erdem, Sultanahmet'te yaşanan terör saldırısını değerlendirdi. Eylemin gerçekleştiği yere ilk gidenin kendisinin olduğunu dile getiren Erdem, çok kötü bir manzara ile karşılaştığını kaydetti. Sosyal medyada 'zaten ölenler gavurdu' kampanyası yapıldığına dikkat çeken Erdem, bu yapılanın insanlık suçu olduğunu, ölenlerin ise insan olduğunu kaydetti.

Olaydan bir saat sonra canlı bombanın kimliğinin ifşa edildiğini dile getiren Erdem, konuya ilişkin emniyet uzmanlarıyla görüşme yaptığını, ancak kendisine bunun pek mümkün olamayacağının söylendiğini aktardı. "Tabii açıklayanların bir bildiği vardır diyoruz. Bu hızı önemli buluyoruz, emniyet önemli bir yol almış." diyen Erdem, MİT'in canlı bomba eylemi konusunda uyarı yaptığını ve bunun haber olduğunu belirterek terör saldırısının bu bilgi notunu doğrulayan bir saldırı olduğuna dikkat çekti.

"Genelde bu tür olaylarda ilk açıklamayı İstanbul valisi yapar. Gelenek bozulmadı. İstanbul Valimiz Recep Tayyip Erdoğan ilk açıklamayı yaptı." diyen Erdem, canlı bomba patlamalarının çok normal ve sıradanlaştığının altını çizdi. "Korkunun ecele faydası yok ama Recep'e faydası var. Bunu biliyoruz." diyen Erdem, Sultanahmet saldırısını twitter üzerinden yorum yapmanın bile yasak olduğunu kaydetti.

"MİT'in görevi milletvekillerine kumpas kurmak, partileri dikizlemek değildir." diyen Erdem, yüzlerce IŞİD militanının teyakkuz halinde olduğunun söylendiğini ifade etti. "Adıyaman gibi onlarca IŞİD hücresi var." diyen Erdem, Emniyetin 'IŞİD terör örgütünü görmezden geliyor' diyecek zaaflarının olduğunu belirtti.

Canlı bomba eylemi olmasına karşın neden önlenemediğine ilişkin bir soruya ise Erdem, şu cevabı verdi: "MİT uyarıyorsa sorun var demektir. Ciddiye almak gerekiyor. Uyarılara rağmen bu eylemin gerçekleşmesinin iki ihtimali var. Ya MİT ve Emniyet'te yapısal bozukluk var. Ya da görmezden gelme var. Bunun üçüncü bir yolu yok. Müdahale kabiliyeti yoksa; hani MİT'imiz kahramandı, sınır ötesi operasyon yapıyordu.

Zaafiyet var diyemeyiz. Ya bu yapılar çökmüş durumda ya da bu krizin içinde. Eğer bu varsa, bunun sorumlusu Recep Tayyip Erdoğan'dır. İstihbarat, muhalifleri dikizlemekten iş yapamaz hale gelmiş. Akşama kadar emir yağdırıyor. Recep Tayyip Erdoğan'ın özel işleriyle ilgelenmekten ülkeyle ilgilenemez hale gelmiş. Derhal parlamento devreye girmeli. Davutoğlu, bir an önce başbakan olduğunun farkına varmalıdır."

cihan

yukarı çık
0
Paylaşım