Menu
RSS
Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; Kepez Belediye Başkanı Şok Bir Kararla Tutuklandı

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; …

Antalya’nın Sarısu teleferik h...

Prev Next

Cumhurbaşkanı, Hiçbir Ayrıma Girmeden Herkesle Bütün Olmalı

  • Yazan 
Cumhurbaşkanı, Hiçbir Ayrıma Girmeden Herkesle Bütün Olmalı

Şah-ı Merdan Alevi Bektaşi Eğitim Ve Kültür Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Yıldız, yaptığı yazılı açıklamada, cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili Alevi camiasının nelere dikkat etmesi gerektiğine değindi. Yıldız, doğrudan bir aday ismi lanse etmektense nasıl bir cumhurbaşkanı seçmeleri gerektiği üzerine kriterlere ve ölçülere değindi.

Yıldız “seçilecek cumhurbaşkanı herkesin cumhurbaşkanı olmalı” dedi.

“Aleviler kamil insanlardır, kime oy vereceklerini bilirler diyen Yıldız cumhurbaşkanlığı seçimleri süreci ile ilgili düşüncelerini şöyle özetledi;

“10 Ağustos’ta cumhurbaşkanlığı seçimleri var. Devletimizin zirvesindeki en önemli ismi seçeceğiz. Şah-ı Merdan Alevi Bektaşi Eğitim Ve Kültür Derneği olarak, Alevilerin kime oy verip kime oy vermeyeceğiyle ilgili peşin peşin bir görüş belirtmeyi doğru bulmuyoruz. Hatta Alevilere, kime oy verecekleriyle ilgili bir telkinde bulunmayı da doğru bulmuyoruz. Belki de sivil toplum örgütleri olarak bizler nasıl bir cumhurbaşkanı istediğimizin kriter ve ölçülerini koymalıyız. Bize göre Anayasa’ya sadakatle bağlı, parlamenter rejime, laik, sosyal, çağdaş hukuk devletini koruyacak bir cumhurbaşkanı seçmeliyiz.

Seçilecek cumhurbaşkanı herkesin cumhurbaşkanı olmalı. Herkesi kucaklamalı. Hiçbir ayrıma girmeden herkesle bütün olmalı. Aynı zamanda Alevi toplum sorunlarıyla ilgilenen, sorunlara yakınlığını ifade eden ve seçim propagandası döneminde Alevilerle ilgili görüşlerini ifade eden veya bunları açıklayacak cumhurbaşkanına kalbi yakınlığımızın olacağını, oylarımızın o şekilde şekilleneceğini de şimdiden belirtmek isteriz.

Aleviler kamil insanlardır. Kime oy vereceklerini bilirler. Aleviler eskiden beri insan sevgisiyle dolu ve Tanrıya, insanı severek gidilebileceğine inanılan İslami anlayışın ismidir. Bu nedenden dolayı da halka duyduğumuz saygı ve sevgi sebebiyle cumhurbaşkanlığı seçiminin bu ülkeye barışı, huzuru, kardeşliği ve insanlar arasında eşitliği, onlara eşit muamele yapabilecek olan birisinin getirilmesini dileriz”

yukarı çık
0
Paylaşım