Menu
RSS

CHP'li Aytun Çıray Irkçılık Tartışmalarına Son Noktayı Koyuyor

CHP'li Aytun Çıray Irkçılık Tartışmalarına Son Noktayı Koyuyor

CHP İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray, GÜNGİAD Başkanı Hakan Akbal’ın beni ve CHP’yi ırkçılıkla suçlaması hem gülünç, hem de cahilce.. Genelde CHP’yi, Özelde Beni Irkçı Olmakla İtham Etmek Kötü Niyetli Bir İftiradır.

CHP İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray Güneydoğu Genç İşadamları Derneği Başkanı Hakan Akbal’ın genelde CHP’yi, özelde kendisini ‘ırkçılıkla’ itham etmesi üzerine bir açıklama yaptı.

Bu açıklamayı “Hakan Akbal’ın ithamını üzerime aldığım için değil, son zamanlarda iyiden iyiye ayağa düşen bazılarının ırkçılık ithamlarının ardındaki karanlık niyetleri insanımıza ve kamuoyumuza ifşa etmek yapıyorum” diyen Çıray, terörün sadece güvenlik politikaları ile bitmeyeceğini öne sürenlerin kışkırtıcı iftira ve söylemlerden vazgeçmeleri gerektiğini belirtti. Çıray’ın konuya ilişkin açıklaması şöyle:

“Beyanatımı çarpıtarak yansıtan Güneydoğu İşadamları Derneği Başkanı Hakan Akbal’ın genelde CHP’yi, özelde beni ırkçı olmakla itham ettiğine ilişkin haberleri hayret ve şaşkınlıkla okudum. Ciddiye alınmayacak, normal şartlarda gülüp geçilecek bu tür iddiaları Kürt vatandaşlarımızı, özellikle de bölge gençleri üzerindeki kışkırtıcı etkileri yüzünden endişe verici buluyorum. Dolayısıyla da son derece kötü niyetli iftirayı düzeltmemin kaçınılmaz olduğu açıktır.”

ETNİK SİYASET YAPANLAR KÜRT GENÇLERİMİZİ KIŞKIRTIYORLAR

“Türkiye’de ne yazık ki ‘ırkçı’ ve ‘ırkçılık’ kelimeleri etnik siyaset yapanlar tarafından bir kamuflaj kavramı olarak kullanılıyor. Esasen ırka vurguda bulunan etnik siyasetin temsilcileri kendilerini adeta ırkçılık dedektörü olarak gösteriyorlar. Bu çevre şu an sadece masum Kürt gençlerini hedef alıyor.

Bu gençleri ‘Batılılar’ Cizre’de, Şırnak’ta, Sur’da yaşananları görmezlikten geliyor, zulmü onaylıyor, diye kışkırtıyorlar. Sonra da bakın çok sert, uzlaşmaz bir nesil geliyor, biz pazarlık yapabileceğiniz son nesiliz diye şantaj yapıyorlar. Bu argümanları üretenler kim olursa olsun vicdan dışı bir tutum içindedirler.”

GÖÇMEK ZORUNDA KALAN TERÖR MAĞDURLARI İÇİN KANUN TEKLİFİ VERDİM

“Son kanlı terör olayları nedeni ile perişan olup göçe zorlanan vatandaşlarımızın mağduriyetlerinin kısmen de olsa giderilmesi için kanun teklifi vermiş olan biri olarak benim Diyarbakır’a gitmeyi istememe diye problemim olmadığını sanırım takdir edersiniz. Ben benim değil, İzmirlilerin, Egelilerin, Trakyalıların sadece Diyarbakır’a değil, Güneydoğu’nun bütününe güvenlik güvenlik içinde gidememelerinden mustaribim.

Bunun suçluları da sözde çözüm sürecinin aktörleri olan AKP ve PKK’dır. Sayın Akbal’ın onlar yerine bizi suçlaması manidardır. Siyasi Kürt ayrılıkçılığı ile mücadele herkesin görevidir. Fakat bu etnik değil, siyasi bir mücadeledir. Türk Milletinin bütün unsurlarının birbirleriyle iş yapma, dostluk kurma, sevgili, eş, partner olma davasının savunulmasıdır; ayrışmanın değil gerçek anlamda birlikte olmanın peşinden gitmektir.

Bu ise elbette Türkiye Cumhuriyetinin egemenliğini her santimetre karede savunulmasını gerektirir. Meselenin ırkçılıkla ilgili olmadığını açıkça söylüyor ve ırkçılığı lânetliyorum. Aksini iddia edenler kötü niyetli hedef göstericileridir. ”

GÜNGİAD Başkanı Sayın Hakan Akbal’ın Aytun Çıray ve CHP’yi ırkçılıkla suçlamasına neden olarak gösterdiği haber şöyledir:

DİYARBAKIRLILAR TERÖRDEN ŞİKÂYETÇİ

EGEDESONSÖZ(22.02.2016) - CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray, “Daha önce İzmir büyük bir jest yaptı. Eski Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ziyaret edildi. Bunun faydası olmadığı görüldü çünkü Baydemir geçen hafta milletvekili olarak yaptığı TBMM’deki konuşmada kendisini Kürdistan milletvekili olarak nitelendirdi. Diğer yandan böyle bir heyet Diyarbakır’a gittiğinde muhatabı kim olacak? Terörü halk yapmıyor ki… Diyarbakır halkı da bu durumdan şikâyetçi. Terör olaylarının baş aktörü PKK’dır.

İzmir’den heyet gittiğinde muhatabı kim olacak? Kimlere ‘terörü durdurun’ diyecek? Gidip PKK ile mi muhatap olacağız. PKK şu anda mafyalaşmış taşeron bir örgüttür. Güneydoğu’da vekâlet savaşı yapıyor. Kısacası böyle fantezilere böyle bir ortamda yer yok. Herkes aklını başına alsın. Kimin gidip gitmeyeceğini bilmem ama ben kesinlikle gitmem. İspanya’da metroda terör faciasında iki milyon insan yürüdü. Siyasi partiler terörü karşı mitingler yapsın. Acının ne olduğunu anlamak için her eve şehit mi gelmesi lazım” ifadelerini kullandı.

yukarı çık
0
Paylaşım