Menu
RSS

Budak’tan Türel’e 'Kısır Muhabbeti Bırak Antalya’ya Bak'

  • Yazan 
Budak’tan Türel’e 'Kısır Muhabbeti Bırak Antalya’ya Bak'

Sayın türel bozulmuş ama ‘oy yoksa hizmet yok’ sözünü ben icat etmedim. Parlamentoda bulunmuş ama terbiyesini almamış. Antalyalılar dünyanın en güzel sahiline kamyonların arasından ulaşmaya çalışıyor. Antalya’ya kültür sanat yatırımları ve picasso sergisi bir vizyonun parçasıdır. Antalya’da modern bir opera ve tiyatro salonu neden yok? İşimi, evimi, çocuklarımı ihmal edip 20 yıldır Antalya için çalışıyorum.

CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı’nın CHP Antalya milletvekillerine yönelik “ölçüsüz” değerlendirmelerine tepki göstererek, “Sayın Türel kısır siyaseti, kısır muhabbeti bırakıp, Antalya’ya bakmalıdır. Antalya’ya, Antalyalı ’ya yatırım yapmalıdır” dedi.

CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, yaptığı yazılı açıklamada, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in CHP milletvekillerine yönelik açıklamalarını yanıtladı. Parlamentoda görev almış birinin, TBMM’ye verilen bir soru önergesini gerekçe yaparak, milletvekillerine “ölçüsüz” eleştiriler yapmasını “manidar” bulduğunu vurgulayan Budak, “Soru önergelerinin muhatabı TBMM Başkanı ve ilgili bakandır. Sayın Türel’in de bunu iyi bildiğinden kuşkum yok. Sayın Türel’in Parlamento’da bulunduğu halde, Parlamento terbiyesi almadığı anlaşılıyor.

Soru önergemde yer verilen konuların, doğruluğu Belediye açıklamasıyla kabul edilmiş, itiraf edilmiş gerçeklerdir. Buna rağmen, önerge gerekçe edilerek ölçüsüz yakıştırmalar yapılması, kısır siyasetin bir örneğidir. ‘Oy yoksa hizmet de yok’ sözü benim icat ettiğim, kişisel olarak söylediğim bir söz değildir. Antalya basının arşivine bakılarak, bu sözü kimin söylediği, ne için söylediği açıkça görülür. Sayın Türel’e, tavsiyem eleştiriye tahammüllü olması, kısır siyaseti, kısır muhabbeti bırakıp Antalya’ya bakmasıdır” dedi.

KAMYON TRAFİĞİNDEN DENİZE

Türel’in Konyaaltı’na yönelik projelerle ilgili açıklamalarını da yanıtlayan Budak, “Sayın Türel’in kendini savunmak için Konyaaltı projelerine sarılması da manidardır. Tünektepe Projesi, İl Özel İdaresi’nce Mayıs 2013’te bir yılda bitirilmek üzere temeli atılmış bir projedir. Sayın Türel’in projesi değildir ve hala da bitirilememiştir. Boğaçayı Projesi üzerinde 20 yıldır konuşulan bir konu. Şimdi yine gündemde ama maliyeti nedir, ne olacak belli değil. Konyaaltı Sahili Projesi’ne gelince, Sayın Türel’in göreve gelmesinin üzerinden de neredeyse iki yıl geçti ama birkaç resim dışında ortada somut bir adım yok.

İhalesi ne zaman yapılacak, ne zaman bitecek, maliyeti nedir belli değil. Dünyanın en güzel sahili, Konyaaltı Plajı harabe halinde. Antalyalılar, 2016’da da yine çöp yığınlarının arasından geçerek mi denize girecek? Soru budur. Hala Antalyalılar, dünyanın en güzel sahiline kamyonların, tırların arasından ulaşmaya çalışıyor. Batı Çevre Yolu ne zaman açılacak?” diye konuştu.

AKP’nin 13 yıldır yönetimde olduğunu ve 2016 yılında “susuz köy kalmayacak” vaadi verildiğine dikkat çeken Budak, “Belediyenin sayfasında ‘Alanya’da susuz köy bırakılmayacak’ deniyor. 2016 yılında Antalya gibi bir kentte, en temel ihtiyaç olan suya erişimin hala sağlanamamış olması, hala ‘susuz köy bırakılmayacak’ diye projelerden bahsedilmesi, başlı başına ayıplı bir durumdur. Ayıptır” diye konuştu.

ANTALYA İÇİN HİZMETLERİMİZ YENİ BOYUT KAZANACAK

CHP’nin hafta sonu yapılan Kurultayı dolayasıyla, Türel’in açıklamalarına gecikmeli yanıt verebildiğini kaydeden Budak, şöyle devam etti:

“Benim Antalya için neler yaptığımı Antalya halkının, Antalya kamuoyunun, Sayın Türel’in çok iyi bildiğini biliyorum. Antalya Organize Sanayi Bölgesi’nin nereden nereye geldiğini, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığım döneminde neler yaptığımız ortadadır. İşimi, evimi, çocuklarımı ihmal edip, onlardan zaman çalıp 20 yıldır Antalya için uğraşıyorum, çalışıyorum. Bundan dolayı onur duyuyorum. Şimdi CHP Parti Meclisi’nde olmamın, hem ülkemize hem de Antalya’ya daha iyi hizmet etme olanağı vereceğine inanıyorum.

İNSANA YATIRIM VE PİCASSO SERGİSİ

Kentleri betonlaştıran yatırımlar değil, insana yatırım yapılmalıdır. Antalya için 100’e yakın proje hazırladık ve bunların büyük bölümünü hayata geçirdik. İnsanın bir vizyonu olmalı. Antalya 2023 Vizyonu çalışmasını kimin yaptığını Antalya halkı biliyor. Antalya’ya bir kültür ve sanat merkezi kazandırılması, Picasso Sergisi insana yapılmış bir yatırım ve bir vizyon projesidir. Kaleiçi’nde bir tarih yatıyor.

Kaleiçi’nin konsept müzelerle cazibe merkezi haline getirilmesi bir vizyon projesidir. Sayın Türel’e bir tavsiyem de insana, kültüre, sanata yönelik vizyon projelere yönelmesidir. Aspendos Antik Tiyatrosu gibi binlerce yıllık tarihi yapılara ev sahipliği yapan Antalya’da; hala neden nitelikli bir opera, tiyatro salonu olmadığını düşünmelidir.”

yukarı çık
0
Paylaşım