Menu
RSS

Budak: Demre Afet Bölgesi İlan Edilip Acilen Yaralar Sarılmalı

  • Yazan 
Budak: Demre Afet Bölgesi İlan Edilip Acilen Yaralar Sarılmalı

CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, hortum felaketinin yaşandığı Demre’de ağır bir tahribat oluştuğuna dikkat çekerek, “Hortumun vurduğu Demre afet bölgesi ilan edilip yaralar sarılmalıdır” dedi. CHP Antalya Milletvekili Budak, TBMM Genel Kurulu’nda hortumun vurduğu Demre’yi gündeme taşıdı.

TBMM Tutanaklarından:

“ÇETİN OSMAN BUDAK (Antalya) - Antalya'da geçtiğimiz günlerde bir fırtına sonucu, özellikle Demre'de, çok büyük bir afet yaşandı. Aşağı yukarı 800 dönümlük bir alanda tamamen ürün ve seralar yerle bir oldu. Üreticilerin ürünleri kalmadı. Bu konuyla ilgili özellikle ben dikkat çekmek istedim. Hesaplamalara göre 15 ilâ 20 milyon liralık bir kayıp var. Bunlar küçük esnaflar, küçük üreticiler, küçük ölçekli işletmeler. Tek ümitleri olan seralarını da şu anda kaybetmiş durumdalar.

Ben buradan ilgili bakanlıklara şunu iletmek istiyorum: Buranın afet bölgesi yapılması gerekiyor acilen ve yaraların sarılması gerekiyor. Aynı zamanda, sadece sigorta şirketlerine bu iş bırakılamayacak kadar da önemli durumda. Kısa zamanda buraya el atılması oradaki insanların, insanlarımızın mağduriyetini giderecektir.”

yukarı çık
0
Paylaşım