Menu
RSS

Budak: Antalya İçin Hangi Bakan Doğru Söylüyor?

  • Yazan 
Budak: Antalya İçin Hangi Bakan Doğru Söylüyor?

Budak’tan “5 milyarlık yatırım” sorusu. Antalya’da 5 milyarlık yatırım yapılan ulaştırma projeleri hangileri?” CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, Kalkınma Bakanlığı ile Ulaştırma Bakanlığı’nın Antalya’ya yapılan yatırım tutarı ile ilgili çelişkili açıklamalarını TBMM gündemine taşıyarak, “Antalya’ya yapılan kamu yatırımlarında hangi bakan doğru söylüyor. Antalya ulaşımı için 5 milyar TL’lik yatırım yapılan yollar nerede” diye sordu.

CHP Antalya Milletvekili Budak, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle verdiği önergede, Antalya Büyükşehir Belediyesi’ni ziyareti sırasında “Türkiye’de olduğu gibi Antalya’ya yatırımda da bakanlığımız şampiyon. Antalya’ya 2003’ten bu yana toplam yatırımımız 5 milyar TL’ye yaklaştı. Şu anda Antalya’nın devam eden yatırımlarının toplamı 3.6 milyar TL” şeklinde bir açıklama yaptığını hatırattı.

5 MİLYARLIK YOLLAR NEREDE

Kalkınma Bakanlığı’nın resmi rakamlarına göre, Antalya’ya 2003-2015 döneminde yapılan “tüm kamu yatırımlarının” toplamının 5 milyar 254,7 milyon TL olduğuna dikkat çeken Budak, “Açıklamanız ile Kalkınma Bakanlığı’nın kamu yatırımlarına ilişkin resmi açıklamaları birbiriyle çelişmektedir. Ayrıca, 5 milyar TL’lik yatırıma rağmen, Antalya’nın çevre il bağlantılarıyla şehir merkezindeki çevreyolu projelerinin hiçbirinin tamamlamamış olması da manidardır” dedi.

“Antalya’ya yatırımlarımız 5 milyar TL’ye yaklaştı” şeklindeki açıklama kapsamında hangi yatırımların yer aldığı konusunda bilgi isteyen Budak, “Ayrı ayrı bu projeler ve maliyetleri ne kadardır? Hangileri tamamlanmış ve bunlar için ne kadar kaynak kullanılmıştır? ‘Antalya’nın devam eden yatırımlarının toplamı 3,6 milyar TL’ açıklamanız kapsamındaki yatırımlar hangileridir? Ayrı ayrı projeler ve maliyetleri ne kadardır? Söz konusu yatırımlar için yapılan bugüne kadar kullanılan kaynak ne kadardır?” diye sordu.

HANGİ BAKAN DOĞRU SÖYLÜYOR

Antalya’ya yapılan yatırım tutarı konusunda da çelişkili açıklamalar olduğuna dikkat çeken Budak, “Kalkınma Bakanlığı’nın kamu yatırımlarına ilişkin istatistiklerine göre 2003-2015 döneminde tüm kamu yatırımlarının toplamı 5 milyar 254,7 milyon TL olarak açıklanırken, sadece ulaştırma yatırımlarının 5 milyar TL olarak gerçekleşmesi nasıl mümkün olmuştur?

Antalya ulaştırma projeleri için 2015 yılında bütçeye konulan ödenek miktarı ne kadardır? Bunun ne kadarı kullanılmıştır? Söz konusu projeler için 2016 yılı bütçesine ne kadar ödenek konulması öngörülmüştür?” dedi.

13 YILDA YOLLAR NEDEN BİTMEDİ

Budak, Bakan Yıldırım’a şu soruları yöneltti:

“Antalya’nın hızlı tren ağına eklenmesi kapsamında hangi adımlar atılmıştır? Bir proje hazırlanmış ise; güzergâh, maliyet ve projenin bitiş süresi ne olarak öngörülmüştür?

Antalya’nın batı bölgesine (Demre-Kaş) yönelik havaalanı yapılmasına ilişkin hangi çalışmalar yürütülmüş ve ne sonuca varılmıştır? Maliyet ve projenin bitiş süresi ne olarak öngörülmüştür?

Altın Portakal Yat Limanı projesi hangi aşamadadır? Maliyeti ve projenin bitiş süresi nedir?

Antalya’nın ulaşım projeleri için yaklaşık 8,6 milyar TL gibi büyük bir yatırım tutarından bahsedilmesine rağmen, 13 yıllık sürede neden ciddi bir sonuç alınamamıştır? Yaklaşık 5 milyarlık yatırım yapılan yollar nerededir?

Antalya’nın kuzey, doğu ve batı illeriyle bağlantılarının tamamlanamaması, şehir içinde Doğu Çevre Yolu ve Kuzey Çevre Yolu’na hala başlanamaması, Batı Çevre Yolu’nun neredeyse 10 yılda hizmete açılamaması, bir planlama hatası mıdır? Bu tablo Antalya’ya haksızlık değil midir?”

yukarı çık
0
Paylaşım