Menu
RSS
Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; Kepez Belediye Başkanı Şok Bir Kararla Tutuklandı

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; …

Antalya’nın Sarısu teleferik h...

Prev Next

Antalya DSP: Kıbrıs İçin Gerekirse Bir Kez Daha Destan Yazarız!

Antalya DSP: Kıbrıs İçin Gerekirse Bir Kez Daha Destan Yazarız!

DSP Antalya İl Başkanı Ahmet Çakmak, Kıbrıs Harekatı’nın 43. Yıldönümü nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı. Çakmak, biz sadece Türk tarafına değil Rumlar için de barış getirdik dedi. DSP Antalya İl Başkanı Ahmet Çakmak Kıbrıs Barış Harekatı'nın 43'üncü yılı nedeniyle yayımladığı mesajında,

Kıbrıs adasının barış iklimine kavuşturulmasının üzerinden 43 yıl geçtiğini belirterek, "İnsanlığa ve barışa büyük bir hizmette bulunmak, yalnız Türklere değil, Rumlara da barış getirmek" için yapılan Kıbrıs Barış Harekatı'nın, bir yandan da adada iki toplumun varlığını tescillediğini ifade etti.

Merhum Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş ile eski Başbakan ve DSP Genel Başkanı Bülent Ecevit'i de anan Çakmak, mesajında şunları belirtti:

"15 Kasım 1983'te bağımsızlığını ilan eden Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, 34 yıldır sürdürdüğü barışçı diyaloglardan etkili bir sonuca ulaşamamıştır.

Yunanistan, Kıbrıs sorununun çözümü şöyle dursun, Ege'deki adalarımızın işgaliyle de Kıbrıs sorununun düğümlenmesine sebep olmaktadır.

Bugün DSP olarak, KKTC yöneticilerinin geçmişlerini unutmayan, ahde vefa duygusunu ayaklar altına almayan, milli kimliğimizi Rumların inayetine teslim etmeyen bir anlayış temelinde özgün davalarını sahiplenmeleri en önemli beklentimizdir"

Bir Kez Daha Destan Yazarız

DSP Antalya İl Başkanı Ahmet Çakmak mesajının sonunda şunlara değindi;

"Türkiye'ye düşen misyon ise, çözümsüzlüğün tarafı olmayı ısrarla sürdüren Rum ve Yunan stratejilerine karşı Ege'deki adalarımızın işgaline bir son verilmesi ve uluslararası arenada KKTC'nin tanınması sürecini başlatarak bu konuları gündemimizden çıkarmak olmalıdır.

Yeniden DSP iktidarına kadar bu gerçekleşmezse, Ege'nin mavi sularına, Kıbrıs'ın Beşparmak Dağları'na bir kez de destan yazmaktan çekinmeyeceğimizi bilinmelidir."

yukarı çık
0
Paylaşım