Menu
RSS
Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; Kepez Belediye Başkanı Şok Bir Kararla Tutuklandı

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; …

Antalya’nın Sarısu teleferik h...

Prev Next

Ahmet Kumbul ‘Türel’in Bütün Vaatleri Boş’

Ahmet Kumbul ‘Türel’in Bütün Vaatleri Boş’

CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Ahmet Kumbul, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in projelerini henüz hayata geçirmediğini söyleyerek, “Bütün vaatlerin içi boş” dedi. CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Ahmet Kumbul, yeni ilçe binasında düzenlediği kahvaltı da basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Kumbul, yeni ilçe binasının tanıtımının ardından Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in Antalya projeleri hakkında açıklamalarda bulundu. Türel’in Antalya projelerini değerlendiren Kumbul, turizmin 12 aya yayılmasından Kumdu Kemerağzı’nda kruvaziyer limanı yapılmasına, Konyaaltı sahilinden Boğaçayı projesine kadar olan projelerin hayata geçirilemeyerek başarısız olduğunu vurguladı.

Yerinde yönetimi savunan Ak Parti’nin işe ilk önce bütün belde belediyeleri kapatarak başladığını dile getiren Başkan Kumbul, “Kırsalın oyunu nasıl alabiliriz diye işe bütünşehiri çıkarmakla başladı. Göreve gelirken de birçok vaatte bulundular ve çılgın projeler getirdiler.

Bu projeler sürekli getiriliyor, ama acaba kentte bir algı yaratmak için ya da belli bir şeyin üzerindeki dikkati başka bir yere çekmek için bir algı oluşturmak için mi yapılıyor, yoksa gerçekten bu projelerin yapılabilirliği var mı? Yapılabilirliği varsa neden yapılmıyor?” diye konuştu.

‘Devlet turizm sektörünü desteklemeli’

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı’nın her yere ‘iyi gelecek’ tabelaları astığını ifade eden Kumbul, projeler arsında turizmi 12 aya yayarak esnafın ve turistin kazanmasının sağlanacağı maddenin de olduğunu belirtti. Kumul, “Şu anda Antalya’da turist yok. Türkiye’ye gelen turist sayısında çok ciddi oranda düşme var.

12 aya yaymayı planlarken hazır turisti de kaçırdılar. Birçok otel kapanmak üzere. Turizm çalışanları evde çorbayı nasıl kaynatırız diye düşünüyorlar. Birçoğu zaten sezonluk çalışıyor. Kışın yaptıkları borçları yazın çalışarak ödüyorlar. Birçoğunun şu anda yazın çalışacak işleri yok. Antalya’da özellikle bu yıl 50 bin turizm çalışanının işsiz kalması bekleniyor. Devletin turizm sektöründe bir destekleme yapması gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

‘Kepez’de festival sarayı yok’

Türel’in projeleri arasında Kepez’e festival sarayının yapılacağını, Antalya Altın Portakal Film Festivali’ne gelen Oskarlı sanatçıları da halkla buluşturulacağı olduğunu söyleyen Başkan Kumbul, Kepez’de bir festival sarayının olmadığı gibi 50 yıllık Altın Portakal’ın da AKSAV’ı devralmamak için adının değiştirildiğini kaydetti. Kumbul, “Biz belediyeyi kazandığımız zaman AKSAV’ı borcuyla beraber devralıp Altın Portakal’ı layıkıyla yapmaya devam ettik” şeklinde konuştu.

‘Uzmanların fikri alınmıyor’

Kente ve vatandaşa faydalı olacak projelere destek verdiklerini belirten Kumbul, Şarampol Caddesi projesi, ilçelere muhtar evleri, taziye çadırları ile evde bakım hizmetleri gibi projeleri desteklediklerini söyledi. Başkan Kumbul, Türel’in 2014 yılında Kuzey Çevre yolu ve Batı Çevre Yolu’nun 2016’da tamamlanacağı sözlerini yerine getirmediğini kaydederek, Türel’in bütün vaatlerinin boş olduğunu belirtti.

Kentte Ulaşım Master Planı’nın olmadığını savunan Başkan Kumbul, plan yapılmadan üst geçitlerin yapıldığını söyledi. Kumbul, Türel’in projeleri arasında büyük projelerde vatandaşın fikrini alacaklarının da olduğunu vurgulayarak, “Vatandaşın fikri alınıyor, ama acaba uzmanların fikri alınıyor mu? Demek ki vatandaşın fikri daha önemli.

Vatandaş yapılıp yapılmamasına yine karar verebilir, ama önce oranın alt yapısını araştırmanız lazım” diye konuştu. 5-6 ay önce ihalesi yapılan yerin daha sonra referandumunun yapılamayacağını ifade eden Kumbul, karayollarının yaptığı her şeyi sahiplendiklerinin altını çizdi.

‘Şehir içi trafik sıkışıyor’

Başkan Kumbul, “19 alt geçidin 16’sını yaptıklarını söylüyorlar, ama belediyenin yaptığı tek yer Mevlana Kavşağı. Çevre yollarını yapmadıkları için şehir içi trafik sıkışıyor, ona da günübirlik çözümler buluyorlar” dedi. Doğalgaz firması Enerya’nın çalışma düzeni nedeniyle Muratpaşa’daki vatandaşların sıkıntı yaşadığını dile getiren Kumbul, mahallelerin birçok sokağında ASAT ve Enerya Doğalgaz firması tarafından kazılmış durumda olduğunu söyledi.

Kumbul, “Bırakın Muratpaşa bütçesiyle buraları kapatmayı, bu hızla kazılırsa Büyükşehir bütçesiyle bile kapatılmaz. Bunun kasıtlı yapıldığını düşünüyorum artık. Bir mahalle kazılıp alt yapısı komple tamamlanacaktı. Program dâhilinde ASAT girip altyapıyı tamamlayıp ardından Muratpaşa Belediyesi girip kaldırımları yolları tamamlayacaktı. Bir diğer mahalleye o kadar programsız giriliyor ki, biz artık kapatmakta yetişemiyoruz” şeklinde konuştu.

‘Tarihimizi yıkmayın!’

Kurvaziyer limanı, Boğaçayı Projesi ve Tünektepe Projesi’ni de değerlendiren Kumbul, kentin hafızasını sildiklerini belirtti. Başkan Kumbul, “Birçoğumuzun yürüdüğü caddeler, doğduğu hastaneler yok edildi. ‘Antalya'yı Dubai yapıyoruz. Boğaçayı’nı Venedik yapıyoruz’ diyorlar. Neden sürekli bir şeylere özeniyoruz? Bir şeyin aslıyla oynamayın. Bütün hafızamızı, tarihimizi yıkmayın. Mahvedildiği zaman bir daha insan eliyle geriye döndürülemez” dedi.

yukarı çık
0
Paylaşım