Menu
RSS
Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; Kepez Belediye Başkanı Şok Bir Kararla Tutuklandı

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; …

Antalya’nın Sarısu teleferik h...

Prev Next

Sağlık Turizminde Hedef Ülke Kazakistan

  • Yazan 
Sağlık Turizminde Hedef Ülke Kazakistan

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğü ile birlikte Antalya Valiliği’nin önderliğinde sağlık turizminde Kazakistan’daki hedef kitleye yönelik tanıtım turu (Fam Trip) programı hazırladı. Kazakistan’dan sağlık sektörüyle ilgili medya mensupları, hastane yöneticileri, doktorlar ile sağlık ajansı yetkilisinden oluşan 13 kişilik heyet, Antalya’ya geldi.

Antalya’nın sağlık turizmi potansiyelini, Antalya ve bölgede bu sektördeki yatırım potansiyelini tanıtmak amacıyla gelen Kazak heyeti, 5 günlük programın ilk günü, Antalya Valiliği’nde Turizmden Sorumlu Vali Yardımcısı Dr. Mestan Yayman tarafından kabul edildi. Antalya ve bölgenin turizm potansiyeli ile ilgili bilgiler veren Vali Yardımcısı Yayman, Antalya'daki kamu ile özel hastanelerin, fiziki ve teknolojik bakımdan sağlık turizmine hazır olduğunu belirterek, “Tedavi olmak için başka ülkelerde yüksek ücret ödeyen Kazak kardeşlerimizi Antalya’da ağırlamaktan mutluluk duyacağız” dedi.

Heyetin sorularını cevaplandıran Yayman, 5 bin 100 doktor ve 16 bin sağlık görevlisinin Antalya’da bulunduğunu, acil sağlık hizmetlerinin hızı ve kalitesini vurguladı ve şöyle devam etti: “Antalyamız, sağlık turizmi yapılabilecek bir kent. Gelen her bir Kazak kardeşimiz ‘Ben Kazakistanlıyım’ dediğinde güler yüzle karşılanacaktır. Antalya sağlık sektöründeki faaliyetlerden Kazak kardeşlerimizin yeterince faydalanmasını istiyoruz. Türkiye'deki sağlık hizmetlerinin kalitesinin diğer ülkelere göre oldukça iyi. Antalya'daki kamu ve özel hastaneleri, fiziki ve teknolojik bakımdan sağlık turizmine hazır. Kazak kardeşlerimizi Antalya’da ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyarız” diye konuştu.

Sıcak karşılama ve kardeşlik mesajları için teşekkür eden Kazak heyeti, tanıtım turlarının sonuca ulaşacağını umduklarını söyledi. Kazakistan’da sağlık sektörünün hızla geliştiğini, her yıl 6 binden fazla hekimin kadroya katıldığını, Kazakistan’ın ağır sağlık dalları organ nakli, kalp damar ve çocuk cerrahi dallarının geliştiğini, Antalya’daki organ nakli bölümleri ilgi çekici olduğunu ifade eden Prof.Dr. Oralbay Darmenov, “Tecrübelerinize ihtiyacımız var. Kazakistan vatandaşlarının sağlık için gittiği ana ülkeler Güney Kore, Japonya, Çin, Almanya, İsrail, İngiltere, Letonya ve tabi ki Türkiye” dedi.

AKDENİZ ÜNİVERSİTE HASTANESİ

Kazak heyet, programın ilk günü Akdeniz Üniversitesi Hastanesi ile Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ni de gezerek yetkililerden bilgi aldı. Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Başhekim Yardımcıları Doç.Dr. Alper Tunga Derin ile Yrd. Doç. Dr. C. İbrahim Başsorgun, Kazak heyetle tanışarak brifing verdi. Kazak heyet, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nin merkez laboratuvarı ile yoğun bakım, organ nakil merkezi ve onkoloji gibi önemli bölümlerini gezdi. Organ Nakli Merkezi Müdürü Prof.Dr. Bülent Aydınlı’nın hastanede gerçekleştirilen organ nakilleri hakkında bilgiler verdiği Kazak heyet, Türkiye’nin ilk yüz naklini yapan Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Estetik Ana Bilim Dalı’na geçti.

Anabilim Dalı Başkanı Doç.Dr Özlenen Özkan, gerçekleştirilen doku ve yüz nakli ile ilgili sürdürülen çalışmalarla ilgili bilgiler verirken, “Antalya, dünyada sağlık sorunlarına kaliteli bir şekilde karşılık bulabileceğiniz bir şehir” dedi. Onkolojide tedavi gören hastaların sanatla moral bulmasını da takdir eden Kazak heyet, başarılı yüz ve doku nakilleri ile diğer operasyonlar konusundaki başarı karşısında hayran kaldıklarını söyledi.

BAKA’dan Antalya YDO Koordinatörü Osman Erol Saraydere, uzmanlar Alaattin Özyürek ile Esra Alagöz Kaya ile Kazakistan Antalya Konsolosluğu yetkililerinin eşlik ettiği tercümanlık hizmetini de Remed Assistance’ın verdiği Kazak heyet, Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne geçti. Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Necat Yılmaz ve ekibi de, heyete kamu hastaneleri hakkında ayrıntılı sunum gerçekleştirdi. Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi yöneticileri, hastaneyi gezdirerek sürdürülen çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

HEYETTE KİMLER VAR

Sağlık turizminde kümelenme çalışmasını sağlık kuruluşları, seyahat acenteleri, sigortacılar, hava yolu şirketleri, sivil toplum kuruluşları, kamu kuruluşları ve sektörün ilgili paydaşlarıyla sürdüren BAKA’nın bu alandaki yeni tanıtım turu çalışmasına; Kazak sağlık ve seyahat editörleri, yöneticilik yapan uzman doktorlar ile sağlık ajansı temsilcisi katılıyor. Sağlık turizmi tanıtım turu (Fam Trip) programında sağlık için en iyi hizmet kalitesi ve tedavi yöntemleri bulunan Antalya’nın kamu ve özel sağlık kuruluşlarını gezecek önemli görüşmeler gerçekleştirecek Kazak heyetinde; medya mensupları Kursiv Bonjour’dan Nelli Idrissova, Ogni Alatau’dan Aiman Abunassyrova, Let’s Go’dan Anna Mamanova ile Andrey Magay, Bakanlık Medya Temsilcisi Akbota Orynbayeva ile organ nakli, üroloji, dermotoloji, kozmetoloji ve alerji alanlarında uzmanlarından oluşan doktorlar Prof.Dr. Oralbay Darmenov, Dr. Sharafaddin Azizov, Dr.Amangeldi Assabayev, Dr.Gülnar Mukanova, Dr.Tülügen Suleimenov, Dr. Kulyash Abylkassymova ile Dr. Raushan Kussainova ve sağlık ajansı temsilcisi Dr.Murat Bazarbayev yeralıyor. Konuk heyet, Antalya’daki özel hastanelerde de incelemede bulunacak ve Antalya’yı gezecek.

yukarı çık
0
Paylaşım