Menu
RSS
Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; Kepez Belediye Başkanı Şok Bir Kararla Tutuklandı

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; …

Antalya’nın Sarısu teleferik h...

Prev Next

Antalya: 'Ayağın Kesilecek Dediler' Yürüyerek Geri Döndü

Antalya: 'Ayağın Kesilecek Dediler' Yürüyerek Geri Döndü

Marmaris’te oturan turizmci 57 yaşındaki Ali Çiftçi, damarları tıkalı olduğu için doktorların kesilecek dediği sağ ayağını, Antalya'da yapılan anjiyo müdahalesiyle geri kazandı.

Antalya’da özel bir hastanede anjiyo olan turizmci Ali Çiftçi, 'kesilecek' denilen ayağının üstünde yürüyerek zorlu anjiyoyu yapan doktorunu ziyaret etti. Yıllardır ayak damarlarındaki tıkanıklıkla mücadele ettiğini belirten şeker hastası Ali Çiftçi, Antalya'dan Marmaris'e çocuklar gibi mutlu döndüğünü söyledi.

Daha önceleri defalarca balon stend ile anjiyo tedavisi olarak ayak damarlarındaki tıkanmalara çözüm aradığını söyleyen Çiftçi, "Doktorlar ayağımı kaybedeceğimi, kesilmesi gerektiğini söyledi. Bir arkadaşımın tavsiyesiyle Antalya'ya geldim, yeniden doğdum" dedi.

Ayağım Çorum Kaloriferi Gibi Sıcacık

Kardiyoloji Uzmanı Dr. İsmail Ateş tarafından tedavi edilen Çiftçi, doktoruna minnettar olduğunu söyledi. "Birçok doktor gezdim. 'Ayağın kesilecek, artık damar açılamaz' dediler. Son çare bir arkadaşımın tavsiyesi ile İsmail hocaya ulaştım.

Tıkanık damarı açacağını söyledi. İki saat süren operasyonun ardından damarımı açtı. Kesilecek denilen ayağım şu anda tabiri caizse Çorum kaloriferi gibi sıcacık" dedi.

4 çocuk babası Çiftçi, "Ayağımın kesilmesi durumunda meslek hayatım bitecekti. Protez ayakla yürümeye çalışacaktım. Fakat İsmail hocamız bana yeni bir şans verdi. Ayağımın en uç noktasına kadar sıcaklık hissetmenin verdiği mutluluğu anlatamam" diye konuştu.

Hastamızın Mutluluğu Bizi Mutlu Ediyor

Hastanın kendilerini başvurduğunda kalp damarları başta olmak üzere ayak damarlarında da darlık nedeniyle takipte olan bir hasta olduğunu söyleyen Uzm. Dr. İsmail Ateş, "Hastamız daha önceleri de ayak damarlarından by-pass olmuş.

By-pass olan damarın cerrahi müdahale ile tedavi edilmesi uygun ve mümkün değildi. Ayakta ciddi morarma, his kaybı, soğukluk vardı. Diz üstünde kesilmeye doğru gidiyordu.

Sol kasığından girerek yaptığımız işlemde damarın 30 ila 40'ncı santimlik mesafesinde önce balonla, daha sonra değişik yöntemlerle açtığımız yollara stent takarak ilerledik. Hastamızın ayağını kurtardık. Şimdi gayet sağlıklı yürüyebiliyor. Hatta espri yapıyor. Ayağı çok ısınıyormuş, biraz kısmamızı istiyor. Mutluluğu bizi çok mutlu etti" dedi.

yukarı çık
0
Paylaşım