Menu
RSS

Yöreler Renkler Festivali'nde Karadeniz Coşkusu

Yöreler Renkler Festivali'nde Karadeniz Coşkusu

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Yöreler Renkler Festivali'nin 5'inci gününde düzenlenen Karadenizliler gecesi, yoğun katılımla gerçekleştirildi. Muratpaşa Belediyesi'nin Anadolu Hemşeri Dernekleri Federasyonu'yla bu yıl 2'ncisini gerçekleştirdiği Yöreler Renkler Festivali, Karadeniz gecesiyle devam etti.

Festivalin 5'inci gününde Karadenizliler, yöresel kültürlerini tanıttı.

Muratpaşa'yı Oluşturduk

Gecede Başkan Ümit Uysal, Muratpaşa Belediyesi Kent Meydanı'nı dolduran Karadenizlileri, 'Hamsisini göremedim /Bir palamut yiyemedim /Lüfer bolmuş diyemedim /Kor yüreklim al benizlim /Hoş geldin Karadenizlim' sözleriyle selamladı.

"Bir beden de buluştuk Muratpaşa'yı oluşturduk. Hep beraber Antalya'yı, Türkiye'yi oluşturduk" diyerek konuşmasına devam eden Başkan Uysal, "Muratpaşa'da belediyecilik hizmetlerini sadece yolları düzelterek, sadece park yaparak, sadece temizlik hizmetlerini geliştirerek sınırlamadık. Hem mağdurlarımıza sahip çıkacağız hem de böyle özel günlerimizi hep birlikte yaşayacağız" dedi.

Antalya'nın Kıpırtısı

Çabuk öfkelenip çabuk sakinleşen, çabuk sevip çabuk duygularını ifade eden ve aynı zamanda çok ince bir zeka ve çok güzel bir ruh taşıyan Karadenizlilerin Muratpaşa'ya çok güzel bir kıpırtı ve hareket kattığını belirten Başkan Ümit Uysal, “Muratpaşa'mızda Karadenizliler olduğu için her birimiz hamsi balığı gibi yaşıyoruz. İyi ki varlar" dedi.

Mesele İnsan Sevgisiyle Bu Muratpaşa'dadır

Antalya Karadenizliler Derneği Başkanvekili Bahattin Bayraktar ise Türkiye'nin birlik ve beraberliğe çok ihtiyaç duyduğu bu günlerde Anadolu'nun dört bir yanından insanları aynı meydanda buluşturduğu için Başkan Uysal'a teşekkür etti.

Bayraktar, “Yöreler ve renkler çok güzel ifadeler. Bizim yörelerimiz de çok güzeldir, renklerimiz de çok güzeldir, örf ve adetlerimiz de çok güzeldir. Bizim bu güzelliklerimiz hep birlikte Anadolu'dur" dedi. Muratpaşa Kent Meydanı'nda devam eden festival, Onay Şahin konseriyle sona erdi.

yukarı çık
0
Paylaşım