Menu
RSS

Sosyal belediyeciliğin adresi Muratpaşa

  • Yazan 
Sosyal belediyeciliğin adresi Muratpaşa

Rutin yapılanların dışında sosyal belediyeciliğe örnek projeler geliştiren Muratpaşa Belediyesi, yıllardır konuşulan ama bir türlü açılamayan Gençlik Evini hayata geçirdi. Yüksek öğrenim gören yoksul ailelerin kızlarına yurt kazandırıldı.

 Artık belediyemler de yurt sorununa eğilmeye başladılar. Geçtiğimiz yıllarda Büyükşehir Belediyesi üniversite yakınlarına bir yurt kazandırmış veCÇHP Genel Başkanı  Kemal Kılıçdaroğlu’na açılışı yaptırılmıştı. Muratpaşa Belediyesi de atağa kalmış ama uygun yer bulunamadığı ve bazı engeller yüzünden bu güne kadar açamamıştı.Geçtiğimiz 30 Mart seçimlerinde sosyal projeleri arasında öğrenci yurdu vaadinde bulunan Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, bir yılını doldurmadan sözünü tutmuş oldu. Yüksek öğrenim gören 92 kız için tam donanımlı bir yurdun basına tanıtımını yapan Uysal, 2014-2015 öğretim yılının ikinci döneminde öğrenci almaya başlayacaklarını ifade etti.

Gençlik Evi projelerin devamı gelecek

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal Balbey Mahallesinde 92 kız öğrenci kapasiteli bir yurdu hizmete soktu. Yurdun tanıtımını medyaya yapan Uysal, yurt projelerine devam edeceklerini söyledi. Sokakta büyüyen her çocuktan sorumluyuz diyen Uysal, ‘insanı yaşat ki devlet yaşasın’ mantığında olduklarını söyledi. Kurdukları ‘Turunç Masa’ ile vatandaşın günlük hayatlarına dokundukların, belediye bünyesindeki fen işleri, park ve bahçeler, temizlik işleri bölümlerinin her adımın sosyal belediyeciliğin hizmet anlayışı ile yürüdüklerin belirten Uysal, yaşlı evlerinin özgün bir model olarak hizmet verildiğini ifade etti. Uysal, yine kendi döneminde çamaşırhane ve kreşlerin sayısını artırdıklarını, halkın günlük yaşamlarını kolaylaştırma adına hizmetlerin yürütüleceğini söyledi.

Hiç gelir olmayanı da ücretsiz alacaklar

Yurtların hazırlanması ‘gençlik Evi’ projesi kapsamında yürütüleceğini belirten Uysal, “bu gençlik evimiz, 92 kız öğrencimize hizmet verecektir.  2,4 ve 6 kişilik odalarda barındırma yapılacaktır. Yoksul ailelerin çocuklarına hizmet vermeyi düşündük.  Sadece barınma amaçlı olmayıp beslenme ve diğer sosyal ihtiyaçlarıyla da ilgileneceğiz. Güvenlik ve sağlık ihtiyaçlarıyla da ilgileneceğiz. Gençlik evimizde kahvaltı ve akşam yemekleri vereceğiz. Yine bu evimizde ısıtma, soğutma için klima, çamaşırhane, kablosuz internet bağlantısı, bilgisayar odası, 7/24 sıcak su, ütü odası ve güvenlik hizmeti sunacağız” şeklinde konuştu. Uysal, meclis kararı ile 2 kişilik odaların 350, 4 ve 6 kişilik odaların ücretinin ise 250 TL olduğunu söyledi.  Hiç geliri olmayan ailelerin çocukları da alacaklar ifade etti. Uysal daha sonra basın mensuplarına ‘Gençlik Evi’nin ünitelerini gezdirdi.

Haber Adnan Çoban

yukarı çık
0
Paylaşım