Menu
RSS

Muratpaşa Kır Camii’nin Yapımı Başlıyor

Muratpaşa Kır Camii’nin Yapımı Başlıyor

Muratpaşa Belediyesi, Kırcami planlaması olarak bilinen bölge için 1/1000’lik planları Büyükşehir Belediye meclisi tarafından kabul edildi ve 18 uygulaması aşaması başlatıldı.

Yıllardır adeta yılan hikâyesine dönen ve Muratpaşa Belediye Başkanlarının görevde oldukları süreçte bir türlü gerçekleştiremedikleri planlama Ümit Uysal Uysal ve Menderes Türel işbirliği ile gerçekleştirildi.

Büyükşehir Belediye Meclisinde alınan karar özellikle yıllardır imar bekleyen 7 mahallede büyük bir mutluluk yaşanmasına neden oldu.

1/1000’lik planların karar aşamasında bir konuşma yapan Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal , “Çok yoğun çalıştık. Büyükşehir Belediyesi ve Büyükşehir Meclisi ile çok ciddi işbirliği yaptık.

Bütün başkanlara ve meclis üyelerine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bizim ana çalışma konumuzdu. Bugünden sonra 18 uygulaması başlayacak. Yaklaşık bir aylık süreçte de 18 uygulamalarını tamamlamak istiyoruz.

Bir ay içerisinde uygulama başlayacak. Ardından askı süresi ve daha sonra da tapulama başlayacak. Tapulamayı tamamlayabilirsek, daha doğrusu yılsonuna yetiştirebilirsek yapılaşma da başlayabilir. Yılsonuna kadar tamamlayamazsak yeni yılın ilk aylarında bitiririz.” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ise amaçlarının üzüm yemek olduğunu ifade ederken, şunları söyledi : “Örnek bir çalışma ve planlama oldu. Bizim öncelikli olarak yapısal planlamayı tamamlamamız gerekiyordu. Bizde yaptık.

Ardından Muratpaşa Belediyesi 1000’lik planları tamamlayarak meclise getirdi. Meclisimize ve Başkanımıza teşekkür ediyorum. 2 belediyenin işbirliği oldu. Bürokrat arkadaşlarımız çalıştı. Gerektiğinde anlarda da bizler toplantılara katıldık.

Tapu tescillerinin yapılmasının ardından inşaat ruhsatları verilmeye başlanacak. Bölge halkına hayırlı olsun.

Ben daha önce planlamadan sonra yapılaşmanın ne zaman başlayacağını başkanla görüşmemizden biliyordum. Burada açıklaması da bölge halkı için çok iyi oldu. Bölge halkına hayırlı olsun”.

yukarı çık
0
Paylaşım