Menu
RSS
Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; Kepez Belediye Başkanı Şok Bir Kararla Tutuklandı

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; …

Antalya’nın Sarısu teleferik h...

Prev Next

Muratpaşa, Expo’yu Kaleiçi’ne Davet Edecek

Muratpaşa, Expo’yu Kaleiçi’ne Davet Edecek

EXPO 2016 Antalya'da, bahçeli Kaleiçi evi inşa ettiklerini belirten Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal; “Tüm konukları, Kaleiçi’ne ve Kaleiçi Old Town Festivalimize davet edeceğiz” dedi. Bahçeli Kaleiçi evi toplam 128 metrekarelik alan üzerine kuruldu.

Adonis’e özgü bitkiler ve çocuklar

Muratpaşa Belediyesi; 'Çiçek ve Çocuk' temasıyla 22 Nisan'da açılacak olan EXPO 2016 Antalya'da, Kaleiçi’ni tanıtacak. Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal; belediye ekiplerince EXPO alanına yapılan bahçeli, çocuk oyun alanlı ve çıkırıklı su kuyusu bulunan Kaleiçi evini inceledi.

Muratpaşa Belediyesi personelince inşa edilen Kaleiçi evinin bahçesine belediye üretim tesislerinde üretilen papatya, sardunya, yasemin ve begonvil gibi çiçeklerin yanı sıra zeytin ve turunç ağaçları dikildi.

Kaleiçi’ne ve festivale davet

Bahçeli Kaleiçi evi toplam 128 metrekarelik alan üzerine kuruldu. Evin bahçesinde özel çocuk oyun alanlarının yanı sıra çıkırıklı su kuyusu da bulunuyor.

Park ve Bahçeler Müdürlüğü personelini kutlayan Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal; “Dünyanın her ülkesinden gelen konuğu; bu Kaleiçi evimizi ve peyzajının yarattığı güzelliği referans olarak kullanıp, 4-8 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştireceğimiz Kaleiçi Old Town Festivalimize davet edeceğiz” dedi.

Binlerce yıllık tarih

Kaleiçi evinin içini de, bölgenin kültürüne uygun tefriş edeceklerini belirten Başkan Uysal şunları söyledi; “Muratpaşa Belediyesi olarak; her zaman tanıtımını ön planda tuttuğumuz, binlerce yıllık tarihi olan, kültürleri omuzunda, benliğinde taşıyan Kaleiçimizi, bir Kaleiçi evi ile tanıtmak istedik.

Kaleiçi evi; sadece mimarisi ile değil, bahçesiyle, peyzajıyla, çıkrıklı su kuyusu ile bir kültürü yansıtıyor. Kaleiçi evini, Park ve Bahçeler Müdürlüğü personelimiz yaptı. Kendi tesislerimizde ürettiğimiz çiçek ve bitkiler dikildi.”

yukarı çık
0
Paylaşım