Menu
RSS

Muratpaşa’da Örnek Proje Başlıyor

  • Yazan 
Muratpaşa’da Örnek Proje Başlıyor

Bina boya uygulaması için pilot bölge seçilen Mevlana bölgesindeki 80 binanın yöneticisi, kat malikleri ve muhtarlarla Başkan Uysal toplantı düzenledi. Vatandaşlar Başkan Uysal’a alkışlarla teşekkür etti. Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın göreve gelmesinin ardından binalarda görsel kirliliğin giderilmesi amacıyla başlattığı proje son aşamaya geliyor

Bölge muhtarları da katıldı

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın göreve gelmesinin ardından binalarda görsel kirliliğin giderilmesi amacıyla başlattığı proje son aşamaya geliyor. Binalardaki görsel kirliliğin giderilmesi, kent estetiği ve birliğinin sağlanması ile kent kimliğinin güçlendirilmesi amacıyla toplantı düzenlendi. Başkan Uysal, pilot bölge seçilen Mevlana Caddesi’nde bulunan binaların boyanması ile ilgili Yüksekalan, Kızıltoprak, Yenigün Mahalle Muhtarları, 80 apartmanın yöneticisi ve kat malikleriyle Balaban apartmanında toplantı düzenledi.

Uysal, projeyi anlattı

Belediye Meclisi’nin 03 Aralık 2014 tarih ve 511 sayılı kararı ve Belediye Encümeni’nin 20.01.2015 tarih ve 147 sayılı kararı ile pilot bölge seçilen Mevlana Caddesi’nde yapılacak olan çalışmaları Başkan Uysal, muhtarlar, apartman yöneticileri ve kat maliklerine anlattı. Mimarlar Odası ve Akdeniz Üniversitesi’nin hazırlayacağı projenin ardından boyama çalışmalarının başlayacağını söyleyen Başkan Uysal, “Bölgede bulunan 80 binanın tümünü belediye olarak boyayacağız. Boyama işlemi tamamlandıktan sonra Mevlana Caddesi yeni bir çehreye bürünecek” diye konuştu.

Uysal: “Beyaza boyayacağız”

Antalya’da nüfusun 70 binlerden yıllar ilerledikçe 1 milyonun üstüne ulaştığını sözlerine ekleyen Başkan Uysal, “Bu büyüme çok hızlı gerçekleşmiş ve beraberinde bir takım sıkıntıları getirmiştir. Sıkıntılardan birisi de şehir kimliğinin oluşmamasıdır. Binalar farklı renklere boyanmış ve yapı şekli ortaya çıkmamıştır. Binalarda boyalar ve renkler konusunda çarpıklık var. Akdeniz bölgesinde binaların büyük bir bölümü beyazdır. Mevlana bölgesinde tespit edilen 78 binayı beyaz, turkuaz, yeşil gibi renklerle boyayacağız. Cephesi kaplı 2 binayı Mimarlar Odası’nın hazırlayacağı projeyle yapacağız” dedi.

Başkan Uysal’a vatandaşlardan teşekkür

Kat maliklerinden yapılacak olan düzenlemelere destek isteyen Başkan Ümit Uysal, “Tüm binaların cephelerini, bu alan pilot uygulama alanı olduğu için ücretsiz boyayacağız. Sadece kat maliklerinden cephelerde bulunan klima ve benzeri unsurların kaldırılmasını istiyoruz. Çalışmaların tamamlanmasının ardından Mevlana Caddesi’ndeki uygulama diğer bölgelere de örnek olacaktır. Muratpaşa’da kent kimliği ortaya çıkacaktır” dedi. Toplantıyla katılan vatandaşlar, Başkan Ümit Uysal’ın konuşmasının ardından alkışlarla teşekkür etti.

yukarı çık
0
Paylaşım