Menu
RSS

Muratpaşa’da Önce Eğitim, Sonra İmza

Muratpaşa’da Önce Eğitim, Sonra İmza

Muratpaşa Belediyesi, nikâh müracaatı yapan çiftlere nikâh öncesinde 'Evlilikte Tolerans ve Hoşgörü' eğitimi verilmeye başlandı. Muratpaşa Belediyesi, dünya evine girecek çiftlere 'Evlilikte Tolerans ve Hoşgörü' konulu eğitim veriyor.

Belediye Başkanı Ümit Uysal'ın talimatıyla Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü tarafından başlatılan uygulamayla, Nikâh Memurluğuna müracaat eden çiftlere, nikâh öncesi belediyede ya da evlerinde 'Evlilikte Tolerans ve Hoşgörü Eğitimi' veriyor.

Eğitmen Fatma Söyler, eğitimde çiftlere sevgi, kıskançlık, her konuda aynı düşünmek zorunda mıyız? Mutlu evliliğin önündeki engeller, evlilikte rol paylaşımı, aile içi iletişimin temel unsurları, iletişim engelleri, evlilikte çatışma nedenleri ve sonlandırma gibi konularında bilgiler aktarıyor.

İlk Çift Uygulamadan Memnun

Muratpaşa Belediyesi Nikâh Memurluğu Toplantı Salonu'nda gerçekleşen eğitimin ardından, çiftlerin nikâhları kıyılıyor.

Eğitimin ilk çalışmasına katılan Naile Coşkun ile Yaşar Ali Örs, eğitmen Fatma Söyler'in sorularını yanıtladı. Eğitimin oldukça faydalı olduğunu belirten Naile Coşkun, "Nikâh öncesi oldukça faydalı olduğunu düşünüyoruz. Başkanımıza teşekkür ederiz" diye konuştu.

yukarı çık
0
Paylaşım