Menu
RSS

Muratpaşa’da Barış İçin Sonsuzluğa Balon

Muratpaşa’da Barış İçin Sonsuzluğa Balon

Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü nedeniyle Muratpaşa Belediyesi’nce düzenlenen etkinlikle, down sendromlu çocuklar, aileleri ve Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’la birlikte ‘Barış için sonsuzluğa balon’ uçurdu.

Down Sendromu Farkındalık Günü

Muratpaşa Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ve Adalya Vakfı, Engelsiz Kafe’de; Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü nedeniyle özel bir etkinlik düzenledi. Etkinliğe; Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, CHP Antalya Milletvekili Niyazi Nefi Kara, Muratpaşa Belediye Meclis Üyeleri, down sendromlu çocuklar ve aileleri katıldı.

‘Dünyayı Verelim Çocuklara’

Etkinlikte; down sendromlu çocuklardan Mustafa Talha Uranlı’nın, Nazım Hikmet’in ‘Dünyayı Verelim Çocuklara’ adlı şiirini okudu. Muratpaşa Belediyesi Başkanı Uysal, Milletvekili Niyazi Nefi Kara, down sendromlu çocuklar ve aileleri, terör olaylarını protesto etmek için; ‘Barış için sonsuzluğa balon’ uçurarak, tüm dünyaya barış çağrısında bulundu.

‘Birbirimizin hayatını anlamlı kılıyoruz’

Down sendromlu çocuklar ve ailelerinden oluşan koronun şarkılar söylediği etkinlikte konuşan Başkan Uysal; “Hepimiz, birbirimizin hayatını daha anlamlı kılıyoruz ve dayanışmamız hepimizin yaşamını derinleştiriyor. Hepimizin bu dünyada, kötü olaylar olmaması için birşeyler yapıyoruz. Çocuklarımızın hayata katılımlarını, sosyalleşmelerini ve hayatlarını olumlu yönde etkilemek için çalışıyoruz” dedi.

Milletvekili Kara ve ailelerden teşekkür

CHP Özel Sağlık Komisyonu Üyesi Antalya Milletvekili Kara, down sendromlu çocukların ailelerine seslenerek, TBMM’de gündeme getirilecek konularda yardıma hazır olduğunu belirtti. Kara; Engelsiz Kafe için, Başkan Uysal’a teşekkür etti. Aileler de yaptıkları konuşmalarda; “Bizleri; yalnız bırakmayan, yalnızlık hissettirmeyen ve Engelsiz Kafeyi hizmete açan Başkanımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

yukarı çık
0
Paylaşım