Menu
RSS
AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; Kepez Belediye Başkanı Şok Bir Kararla Tutuklandı

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; …

Antalya’nın Sarısu teleferik h...

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatandaşımızı Kurtarma Çalışmaları Sürüyor

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatanda…

Antalya'da 1 kişinin öldüğü 2'...

Başkan Muhittin Böcek: Daha Nice Bayramlarda Hep Beraber Olmak Dileğiyle

Başkan Muhittin Böcek: Daha Nice Bayramlarda Hep B…

Antalya Büyükşehir Belediye Ba...

Prev Next

Muratpaşa Belediyesi ve AÜ'den Ortak Proje

Muratpaşa Belediyesi ve AÜ'den Ortak Proje

Muratpaşa Belediyesi, Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Fotoğrafçılık Bölümü'yle engelli çocukların ve ailelerinin hayallerine ortak olmayı, o hayalleri gün yüzüne çıkartmayı amaçlayan 'Düşler Günlüğü' projesi için protokol imzaladı.

Engelli çocukların hayallerini gerçekleştirmeyi amaçlayan 'Düşler Günlüğü' projesi Antalya'da yaşayan 14 özel çocuğun engellerine değil, neleri nasıl başardıklarına odaklanıyor.

Düşler Günlüğü projesi için aileler, çocuklarının sahip olduğu bir yetenekten yola çıkarak onların geleceğine ilişkin düş kuracak. Aileler, düşlerini birer mektupla anlatacak ve o mektuplarda anlatılan hayali gerçekleştirmek için özel çocukların sarf ettiği çabayı AÜ Fotoğrafçılık bölümünden 10 öğrenci fotoğraflayacak

Projenin protokolü, çalışmada yer alacak çocuklarla birlikte Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, GSF Dekanı Prof. Dr. Osman Eravşar ve Fotoğrafçılık Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Nafia Özdemir Hanyaoğlu'nun katılımıyla imzalandı.

Dekan Prof. Dr. Eravşar, AÜ olarak toplumun içinde yer almak gerektiğine inandığını söyledi. GSF'nin üniversitenin topluma yüzünü gösterdiği yerlerden birisi olduğunun altını çizen Prof. Dr. Eravşar, “Çeşitli sanatsal aktivitelerle bu birlikteliği sağlayacağız.

Böyle bir projenin içinde yer almaktan mutluyuz. Muratpaşa Belediyesi'ne çok teşekkür ediyoruz. Belediyecilik sadece yol, su, elektrik, bina yapmak değildir. Özellikle sosyal projeler içinde varlıklarını göstermek de önemlidir" diye konuştu.

Başkan Uysal ise projenin, toplumun özel çocukları farklı bir perspektiflerden daha iyi tanımaları vesile olacağını belirterek, “Düşler Günlüğü, ince sanatsal bakış açısıyla fotoğraflayıp, toplumu yakından tanımalarına vesile olacak güzel bir çalışma. Katkı veren herkese teşekkür ediyorum" dedi.

yukarı çık
0
Paylaşım