Menu
RSS
Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; Kepez Belediye Başkanı Şok Bir Kararla Tutuklandı

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; …

Antalya’nın Sarısu teleferik h...

Prev Next

Kaleiçi'nin Her Köşesinde Festival

Kaleiçi'nin Her Köşesinde Festival

Muratpaşa Belediyesi'nin 6- 9 Temmuz tarihlerinde 2'ncisini gerçekleştireceği Uluslararası Kaleiçi OldTown Festivali'nde, Kaleiçi'nin her sokağı, her meydanı festival alanı olacak. 4 gün boyunca Kaleiçi'nde sadece sanat, kültür, müzik, dans konuşulacak.

Uluslararası Kaleiçi OldTown Festivali'nin 2'ncisi 6 - 9 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilecek. Dar sokaklarında plansız yürüyüşlerin keşfetme duygusunu tetiklediği, kentin geleneksel mimarisiyle yöresel mutfağının buluştuğu, mimarinin yeniden yorumlandığı butik otelleri ve füzyon mutfağının en sıra dışı örneklerinin bir araya geldiği Kaleiçi'nin sokakları, meydanları 4 gün boyunca festival alanı olacak.

Açılış Üçkapılar'dan Hıdırlık'a

Bu yıl İtalya'nın onur konuğu olacağı festival, 6 Temmuz Perşembe Üç Kapılar'dan Hıdırlık Kulesi'ne uzanacak kortejle başlayacak. Açılış gecesinde İtalya'nın geleneksel, grika melodisi ve pizzica müziğini birlikte yorumlayan Brigantidi Terra D'otranto müzik grubu sahne alacak.

Festivalin Merkezi Hıdırlık Miradoru

Hıdırlık Kulesi ve miradoru, takvimlerin 7'nci ayın 7'sini gösterdiği cuma gecesi Antalya'nın geleneksel düğünleri ve ardından Balkan Gecesi'yle en hareketli ve renkli gecelerinden birini yaşayacak. Antalya Kız Teknik Öğretim Olgunlaşma Enstitüsü'nce kıyafetleri, ritüelleri, müziği ve oyunlarıyla Antalya'nın geleneksel kına gecesi ve düğünü canlandırılacak.

Mirador, festivalin 3'üncü gününde opera sanatçılarının Anadolu'nun çeşitli bölgelerinden türkülerin seslendireceği geceye ev sahipliği yapacak. Festivalin son günü, 9 Temmuz'da ise Antalya Devlet Opera ve Balesi sanatçılarıyla Napoliten aryalardan acapellaya, türkülerden çağdaş müziğe 'sentez' bir gece düzenlenecek.

Festival Her Yerde

Kaleiçi'nde 6 - 9 Temmuz tarihlerinde festival heyecanı Karaalioğlu Parkı miradorları, Yat Limanı Amfitiyatro, Mermerli Park ve Yivli Minare Parkı'na taşınacak.

Festivalde, Kaleiçi'nin giriş noktalarından biri tarihi Üç Kapılar, har akşam düzenlenecek 'Music & Open Air Midnight Movie' programına ev sahipliği yapacak. Üç Kapılar'da kurulacak açıkhava sinemasında İtalyan sinemasından örnekler sunulacak, müzik dinletileri yapılacak.

UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'nde yer alan Yivli Minare Parkı'nda ise her akşam tasavvuf müziği dinletileri ve semazen gösterileri olacak.

yukarı çık
0
Paylaşım