Menu
RSS

Antalya Muratpaşa Belediyesi'nin Çevreci Komşu Kart Puanları Üniversiteliye Burs

Antalya Muratpaşa Belediyesi'nin Çevreci Komşu Kart Puanları Üniversiteliye Burs

Muratpaşa Belediyesi'nin Çevreci Komşu Kart projesinde, ilçe sakinlerin kullanmadığı puanlar, Adalya Vakfı aracılığıyla üniversite öğrencilerine bursa dönüşecek.Muratpaşa Belediyesi'nin Türkiye'de ilki gerçekleştirerek, evlerde ayrıştırılan ambalaj atıklarının alışveriş puanına

dönüştüğü 'Çevreci Komşu Kart' projesi, Nisan 2016'da pilot bölge Memurevleri Mahallesi'nde başladı. Mart ayında 56 mahalleye yaygınlaştırılan proje kapmasında Muratpaşa'da her hane için bir Çevreci Komşu Kart hazırlandı.

'Atma, biriktir, kazanalım' sloganıyla hayata geçirilen ve ilk yılında Akdeniz Üniversitesi Çevre Hizmet Ödülü'ne değer görülen proje için 83 bin 335 kart dağıtıldı.

Yaklaşık yüzde 30'u aktif olarak projeye katılan bu kartlara, 15 Aralık itibariyle 1 milyon 129 bin 325 TL karşılığı puan yüklendi. Bu puanların 865 bin 378 TL'lik bölümü anlaşmalı marketlerde kullanıldı. Kartlarda 263 bin 946 TL karşılığı puan kullanılmayı bekliyor.

Yeni yılın ilk dakikalarıyla birlikte kullanılmayan komşu puanlar, Muratpaşa Belediyesi Adalya Vakfı aracılığıyla üniversite öğrencilerine bursa dönüşecek.

yukarı çık
0
Paylaşım