Menu
RSS
AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; Kepez Belediye Başkanı Şok Bir Kararla Tutuklandı

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; …

Antalya’nın Sarısu teleferik h...

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatandaşımızı Kurtarma Çalışmaları Sürüyor

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatanda…

Antalya'da 1 kişinin öldüğü 2'...

Başkan Muhittin Böcek: Daha Nice Bayramlarda Hep Beraber Olmak Dileğiyle

Başkan Muhittin Böcek: Daha Nice Bayramlarda Hep B…

Antalya Büyükşehir Belediye Ba...

Prev Next

Antalya Şehir Tiyatrosu'ndan Kahkaha Dolu Gala

  • Yazan 
Antalya Şehir Tiyatrosu'ndan Kahkaha Dolu Gala

Antalya Şehir Tiyatrosu’nun (AŞT) yeni oyunu “Tarla Kuşuydu Juliet”in galası tiyatro dünyasının ünlü isimlerinin de katılımıyla yapıldı. Antalya Belediye Tiyatrosu’nun yeniden yapılanmasıyla kurulan Antalya Şehir Tiyatrosu, ilk galasını gerçekleştirdi. AŞT’nin yeni oyunu Tarla Kuşuydu Juliet’in galasına farklı şehirlerden, oyuncular, eleştirmenler, yönetmenler, oyun yazarları katıldı.

Ephaim Kishon’un yazdığı ve başarılı oyuncu Engin Alkan’ın yönetmenliğini yaptığı komedi türündeki oyun eleştirmenlerden tam not aldı. Oyuncuların performansı büyük alkış topladı.

Oyunun ardından Tiyatro Eleştirmenler Derneği Başkanı Ragıp Ertuğrul, “Bu evrensel oyunu Şehir Tiyatrosu’nun Antalyalılarla buluşturması çok büyük bir şans. Bütün oyuncular imkanlarını maksimum derece kullanmışlar. Oyuncuların salondan çok güzel tepkiler aldığını düşünüyorum. Hem alkışlarla, hem kahkaha sesleriyle güzel tepkiler vardı” dedi.

BAYRAM HAVASI İÇİNDEYİZ

Oyun sahnesinden seyircilere ulaşan yemek kokularıyla, oyuncuların seyircilerle olan etkileşimiyle büyük beğeni toplayan “Tarla Kuşuydu Juliet”in yönetmenliğini üstlenen Engin Alkan, olumlu tepkilerden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Alkan,“Gerçekten çok mutluyum çünkü İstanbul’dan oyuncuların, tiyatro adamlarının, eleştirmenlerin olduğu kalabalık bir grupla geldik. Antalya Şehir Tiyatrosu bizi çok güzel ağırladı ve başarılı bir gala geçti. Antalya Belediye Tiyatrosu’nun Antalya Şehir Tiyatrosu’na dönüşmesi, kurumun bir adım daha ileriye gitmesi bir vizyon meselesidir.

Sadece oyunun iyi olması yetmez. Bunun yerel yöneticilerce karşılığını bulduğunu görmekten dolayı çok mutluyum. Burada bir bayram havası içindeyiz. Gönlümüz Antalya Şehir Tiyatrosuyla beraber. Bundan sonra da inşallah işbirliğimiz devam edecek. Ben burada tekrar işler yapmak istiyorum, böyle bir talep de var zaten.”

GURUR DUYACAĞIMIZ BİR İŞ OLDU

Antalyalı tiyatroseverlerden de övgü ile bahseden Alkan, “Antalya’nın çok oturmuş bir seyircisi var. Antalya Belediye Tiyatrosu’nun zaten 33 yıldır bir seyircisi kitlesi vardı. Buradaki yerleşik yapının, burada atılan adımların diğer Anadolu kentlerinde de bir kılavuz gemisi olması gerekiyor.

Çok iyi bir kadro ile iyi bir yönetim anlayışıyla gurur duyacağımız bir iş oldu. İstanbul’da bu oyunu 4 yıl kapalı gişe oynamıştık. Artık belki sıfırdan projelerle, ilk defa Antalya seyircisine prömiyer yapacak oyunlarla burada oluruz inşallah. Antalya Şehir Tiyatrosunun başarılarının devamını diliyorum” diye konuştu.

VİZYON SAHİBİ BİR BAŞKANLA KARŞILAŞMAMIŞTIK

Antalya Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Özgür, “33 yıldır verdiğimiz emeklerin karşılığını aldık bugün. 33 yıldır Menderes Türel gibi bir vizyon sahibi başkanla karşılaşamadık. Bizi işçi olarak almıştı ve ‘Çocuklar şu seçimi atlatalım, ondan sonra şehir tiyatrosu yapacağım sizleri’ demişti. Nasip olmadı, her şeyde bir hayır vardır. Allah nasip etti başkanım tekrar göreve geldi. İlk karşılaşmamızda ‘hazırlığınızı yapın size verdiğim sözü yerine getireceğim, şehir tiyatrosu kuracağız’ dedi.”

yukarı çık
0
Paylaşım