Menu
RSS
Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; Kepez Belediye Başkanı Şok Bir Kararla Tutuklandı

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; …

Antalya’nın Sarısu teleferik h...

Prev Next

Başkan Böcek’ten Vergi Affına Gönderme

Başkan Böcek’ten Vergi Affına Gönderme

Konyaaltı meclisinde 2016 yılı Bütçe Kesin Hesabı ile ilgili madde görüşülürken Para Cezaları Tahsilat Oranının neden yüzde 51 olduğunu soran AKP’li meclis üyesi Yılmaz’a Başkan Böcek “Sayenizde, gelen vergi afları yüzünden tahsilat yapamıyoruz” dedi.

Konyaaltı Belediyesi Mayıs ayı olağan meclis toplantısı Başkan Muhittin Böcek başkanlığında gerçekleştirildi. Mecliste, Uncalı ve Hurma Mahallelerinde yapılması planlanan kapalı semt pazarı için karar alındı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Böcek, Uncalı Mahallesi’nde 4 bin 201 metrekare büyüklüğündeki 20 bin 263 ada bir parsel arsa üzerinde imar planı tadilatı yaptıklarını ve burayı son derece modern ve kullanışlı pazar yeri olarak yeniden planladıklarını aktardı.

Hurma Mahallesi’nde ise, 277 sokakta yer alan 4 bin 94 metrekare büyüklüğündeki 8 bin 880 ada bir parsel arsanın da yine kapalı Pazar yeri olarak planlandığını ifade eden Başkan Böcek, bu pazar yerlerinin yapımı kararı için de meclisten tam destek aldıklarını kaydetti. 

Gelen aflar yüzünden gereken vergi toparlanamadı

Mecliste oylanan Konyaaltı Belediyesi 2016 yılı Bütçe Kesin Hesabı ve Taşınır Mal Yönetimi Hesabı hakkında söz alan Ak Parti meclis üyesi Abdurrahman Yılmaz,  söz konusu gündem maddesi ile ilgili soruları olduğunu kaydetti.

Yılmaz, “Vergi gelirleri oranı yüzde 70 olarak yansımış, bize biraz düşük geldi” dedi. Özellikle Başkan Böcek’in cevaplamasını istediği bir soru olduğunu ifade eden Yılmaz, Böcek’e Para Cezaları Tahsilat Oranının neden yüzde 51 olduğunu sordu.

Yılmaz, “Konyaaltı bölgesinde çok mu ceza yazıyoruz veya neden tahsilat yapamıyoruz” dedi. Yılmaz’ın bu sorusuna ‘sayenizde’ diyerek cevap veren Muhittin Böcek, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: “Hükümet 3 defadır vergi affı getiriyor.

Tam düzenliyoruz;  2016 yılı Nisan ayında çıkan yapılandırma söylentisi ile Kasım ayına kadar tahsilatlar alınamadı. Tekrar ikincisi, şimdi de üçüncüsü geliyor. Eleştirmesi çok kolaydır. Takdir etmesini bilmeyenin eleştirmeye hakkı yoktur.

Mükellef sayısı içler acısı. İnsanlar beklenti içine girdi ve ödeme alamıyoruz. Bu yüzden sayenizde dedim” dedi. Konuşmaların ardından oynanan ilgili madde oy çokluğu ile kabul edildi.

yukarı çık
0
Paylaşım