Menu
RSS

Başkan Böcek TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı Açılışına Katıldı

Başkan Böcek TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı Açılışına Katıldı

Muhittin-Mustafa Böcek Anadolu Lisesi öğrencileri TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı düzenledi. Fuarın açılışı, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdem Kaya ve Muhittin-Mustafa Böcek Anadolu Lisesi Müdürü Hakan Demir tarafından yapıldı.

Muhittin-Mustafa Böcek Anadolu Lisesi Marşının seslendirildiği koro dinletisiyle başlayan tören de halk oyunu gösterisiyle de öğrenciler büyük alkış aldı.

Gösterilerin ardından törenin açılış konuşmasını yapan Muhittin-Mustafa Böcek Anadolu Lisesi Müdürü Hakan Demir, “394 taban puanı olmak üzere 340 öğrenci ile eğitim öğretime başladık.

İlçe genelinde yapılan geleneksel çocuk oyunlarında yakar top da kız ve erkek öğrencilerimiz ilçe birincisi oldu. Futbol turnuvasında kız öğrencilerimiz il üçüncüsü oldu.

Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi gerçekleştirilen Bilim Şenliği’nde 20 projemiz sergilendi. Bu günde kendi okulumuzda TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı’nda 31 projemizi sergiliyoruz. 4 yıl içinde Antalya’nın ilk beş okulu arasına girmeyi hedefliyoruz” dedi.

TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı’yla Muhittin-Mustafa Böcek Anadolu Lisesi’nin ilk yılında büyük bir başarıya imza attığını ifade eden Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek ise “5 ilkokulla başladığımız ilçemizde bu gün 52 okul var.

56 ve 57. hükümet döneminde Milli Eğitim Bakanı olan Metin Bostancıoğlu’nu havalimanında karşıladığımızda kendisine ilk dediğim şey ilçemizde devletimizin bir lisesi yok.

Bostancıoğlu hayretler içinde kalmış ve dönemin valisine derhal okul yapılması talimatını vermişti. Bunun üzerine yaptığımız girişimler sonunda adını da ilçemizden alan Konyaaltı Lisesi’ni hizmete açtık.

Belediye Başkanı olarak bu ilk adımın ardından hayırseverlerimizle de işbirliği içinde bugün Antalya’da eğitimde başı çeker konuma geldik. Göreve geldiğim gün rozetimi bıraktım ve herkese eşit bir yaklaşımla çalışmalarımıza başladık.

Konyaaltı Kent Meydanı’nda 23 Nisan törenleri sırasında öğrencilerimiz önümüzden geçerken rahmetle anıyorum İlhami Tankut ismini taşıyan okul anons edildi.

İşte o zaman çok duygulandım ve bende şahsım ve aileme ait olan yeri okul arsası olarak bağışlama kararı aldım. O günden sonra bunun heyecanını içimde hep yaşadım.

Ve bu gün bu hayalimi gerçekleştirmiş olmanın heyecanını tekrar o ilk gün gibi yaşıyorum. Bana bu mutluluğu yaşatan İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile okul idarecilerimiz başta olmak üzere tüm öğrencilerimize teşekkür ediyorum.”

Konuşmaların ardından Başkan Böcek, davetlilerle birlikte, 9. sınıf öğrencilerinin 31 projesinin sergilendiği fuarı gezdi. Bir öğrenciyle birlikte ebru çalışması da yapan Başkan Böcek, hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi.

yukarı çık
0
Paylaşım