Menu
RSS

Tütüncü’nün Tramvayı Expo 2016’da

Tütüncü’nün Tramvayı Expo 2016’da

Kepez Belediyesi tarafından TARİHİ Dokuma Fabrikası’nda sergilenmek üzere özel olarak yaptırılan İstanbul Taksim’deki nostaljik tramvayın kopyası EXPO 2016 fuarının sosyal medya hesabında tanıtıldı.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü tarafından, ulaşım alanında dünyaya örnek olan hikâyesiyle önemli bir yere sahip olan tramvayın bire bir kopyası yaptırılarak Dokuma Fabrikası’nın idari binası önünde sergiye açılmıştı.

Yapımı aylar süren ve her bir parçası orijinalinin bire bir aynısı olarak tasarlanan tramvay, Türkiye’de ilk kez gerçekleşecek olan dünyanın en büyük fuarının EXPO 2016’nın sosyal medya hebasından tanıtıldı. ‘Nostaljik tramvayı bir de Antalya’da görmelisiniz!’ notu ile EXPO 2016’nın resmi sosyal medya hesaplarından tanıtılan tramvay yoğun ilgi gördü.

Türkçe ve İngilizce olarak yapılan paylaşım takipçilerini, İstanbul’un simgesi olan tramvayı Antalya’da ziyaret etmeye davet etti.

Fuarın 2016 yılında Antalya’ya milyonlarca turist getirmesi ön görülürken, sosyal medya hesaplarından takip eden binlerce kişi, Tütüncü’nün yaptırdığı tramvayı ziyaret etmek için Dokuma Park’a akın etti. Dünya’nın en önemli fuarı olarak kabul edilen ve Antalya’ya büyük prestij katacak olan EXPO 2016, Antalya’nın doğal ve tarihi güzelliklerini ziyaretçilere ile paylaştığı hesabında, görülmeye değer eserler arasında nostaljik tramvayı da ekledi.

Yıllarca süren görüşmelerin ardından Dokuma Fabrikasını halka açan Tütüncü’nün Devrim Otomobili ve klasik otomobil koleksiyonu arasında yer alan Nostaljik İstanbul Tramvayı, Antalya’nın adını duyuran öğelerinden biri olarak yerini aldı.

Nostaljik tramvay, tarihi Dokuma Fabrikası’nın ana girişinde idare binanın hemen yanında haftanın her günü ziyaret edilebiliyor.

yukarı çık
0
Paylaşım