Menu
RSS
AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; Kepez Belediye Başkanı Şok Bir Kararla Tutuklandı

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; …

Antalya’nın Sarısu teleferik h...

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatandaşımızı Kurtarma Çalışmaları Sürüyor

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatanda…

Antalya'da 1 kişinin öldüğü 2'...

Başkan Muhittin Böcek: Daha Nice Bayramlarda Hep Beraber Olmak Dileğiyle

Başkan Muhittin Böcek: Daha Nice Bayramlarda Hep B…

Antalya Büyükşehir Belediye Ba...

Prev Next

Kepez’den Turgut Cansever’e İkinci Vefa Yılı

  • Yazan 
Kepez’den Turgut Cansever’e İkinci Vefa Yılı

Kepez Belediyesi, bilge mimar olarak anılan Antalya doğumlu Turgut Cansever’in anısına ulusal düzeyde gerçekleştirdiği mimarlık sergisi ve mimarlık ödülüne gün sayıyor.

Ortaya koyduğu mimari eserlerle otoriteler tarafından dünyanın ve ülkemizin önemli mimarlarından kabul edilen, mimariyi sanatla bütünleştiren Turgut Cansever adına düzenlenen ulusal düzeydeki proje yarışmasının finali 19 Şubat Cuma günü gerçekleşecek.

Başkan Tütüncü`nün, Turgut Cansever’in anısına, ulusal düzeyde mimarlık sergisi düzenlenmesi ve mimarlık ödülü verilmesini planladığı Turgut Cansever Mimarlık Ödülleri’nin ikinci yılı geride kalıyor. Antalya Mimarlar Odası işbirliği ile geçtiğimiz yıl başlatılan proje ikinci yılında genç mimarları ödüllendiriyor.

Mimarlığın ve uyumlu kentleşmeye katkısının kamuoyunun gündemine taşınması, ülkemizdeki mimarlık ve yapı sektöründeki faaliyetlerin tanıtılması, özendirilmesi, ödüllendirilmesi ve güzel sanatların teşvik edilmesi amacıyla düzenlenen yarışmanın ödül töreni, 19 Şubat Cuma günü Erdem Bayazıt Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek.

Tütüncü’den davet

Mimarinin insan yaşamına çok şeyler kattığını bildiğini vurgulayan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Kepez’de böyle usta bir ismin adını taşıyan bir proje ile genç yeteneklerin önünü açmayı ve mimarlık konularında yeni nesle ufuk açmak istediklerini dile getirdi.

Cansever ile öğrenciliği yıllarında tanıştığını anlatan Tütüncü, adını Kepez’de yaşattıkları bu önemli ismin her yıl hatırlanmasının mutluluk verici olduğunu ifade ederek sergilemelere ve ödül törenine tüm vatandaşları davet etti.

yukarı çık
0
Paylaşım