Menu
RSS

Kepez’den Çocukların Geleceğine Ağaç

Kepez’den Çocukların Geleceğine Ağaç

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, doğa bilinci aşılamak ve daha yeşil bir Kepez için çocuklarla birlikte okul bahçelerine ağaç dikiyor.Kepez Belediyesi, baharın gelmesiyle birlikte ilçedeki tüm okullarda ağaç dikme kampanyasını başlattı.

Fatma Nur Çelik İmam Hatip Ortaokulu’nda ve Yüzbaşı Mustafa Ertuğrul İlkokulu’nda, ağaç dikme törenlerine Başkan Hakan Tütüncü, Ak Parti Antalya Milletvekili İbrahim Aydın, Ak Parti Kepez İlçe Başkanı Yusuf İşeri, Kepez Muhtarlar Derneği Başkanı Feyzullah Büyükkeleş ve 66 mahalle muhtarı ile birlikte katıldı.

Ağaçlar çocuklarla büyüyecek

Başkan Tütüncü, yaptığı konuşmada bu yıl çocuklara doğa bilincini aşılamak ve daha yeşil bir Kepez için ilçedeki tüm okullarda ağaç dikme kampanyası başlattıklarını kaydetti. Diktikleri ağaçların çocuklarla büyüceğine işaret eden Tütüncü, şunları söyledi: “10-15 yıl sonra okulunuzu ziyaret ettiğiniz zaman bu ağaçları biz dikmiştik, diyeceksiniz.

Hem sizler büyüceksiniz hem de ağaçlar büyüyecek. Ağacı seven insanı sever. Ağacı seven tabiatı sever. Peygamber Efendimiz (SAV), ‘Eğer elinizde bir fidan olsa kıyametin kopmasına bir saatte kalsa o fidanı toprağa dikin.’ buyuruyor.

İşte biz Hz Peygamber Efendimizin,  ağaç dikmenin ne kadar mühim olduğu o hikmetinin peşinden beraber koşmaya çalışıyoruz.”
Çocuklar, Başkan Tütüncü’nün, “Diktiğimiz ağaçları koruyacak mısınız, yeni ağaçlar dikecek misiniz” sorusuna ise evet, cevabını verdiler.

Çok güzel bir kampanya

Daha sonra söz alan Ak Parti Antalya Milletvekili İbrahim Aydın da “Bir orman mühendisi olarak, Orman idaresinde 30 yıla yakın çalışmış bir kişi olarak fidan dikme törenine katılmaktan mutluluk duydum. İyi bir toplum için çocukların sağlıklı yetişmesi gerekir.

Sağlıklı bir insan için mutlaka temiz bir hava, su ve gıdalar lazım. Bunların olması için de ormanın olması gerekir. Onun için fidan dikip onları büyütmemiz lazım. Doğada da ormanlarımızı korumamız lazım. Hakan Başkan, çok güzel bir uygulama başlattı. Kendisini tebrik ediyorum.”

Konuşmaların ardından Başkan Hakan Tütüncü, Milletvekili Aydın, muhtarlar ve çocuklar fidanları okul bahçesine diktiler. Tütüncü, ağaçlara ilk can suyunu da çocuklarla birlikte verdi.

yukarı çık
0
Paylaşım