Menu
RSS
Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; Kepez Belediye Başkanı Şok Bir Kararla Tutuklandı

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; …

Antalya’nın Sarısu teleferik h...

Prev Next

Kepez'de Çocuklar Yönetimde Söz Sahibi

Kepez'de Çocuklar Yönetimde Söz Sahibi

Kepez Belediyesi Çocuk Meclisi, bu dönemki çalışmalarını tamamladı. 123 çocuk üyeden oluşan meclisin 8 komisyonunun aldığı kararlar belediye meclisinde görüşülecek. Çocuk meclisi, 5'inci yılı geride bıraktı. Çocukların demokrasiyi yaşayarak

öğrenmeleri ve kentin yönetiminde söz sahibi olabilmeleri amacıyla kurulan Kepez Belediyesi Çocuk Meclisi'nin açılışı 23 Nisan 2012'de yapılmıştı.

Meclisin, ilk ve orta dereceli okullarda seçimle belirlenen 141'i asil, 141'i yedek 282 üyesi, seçimli genel kurul toplantılarıyla, komisyon çalışmalarıyla, hizmete yönelik hazırladıkları raporlarla hem demokrasiyi öğrendi hem de yönetimde söz sahibi oldu.

ÇOCUKLARIN RAPORU BELEDİYE MECLİSİNDE

Kepez Belediyesi Çocuk Meclisi, Erdem Bayazıt Kültür Merkezi'nde gerçekleştirdiği genel kurul toplantısıyla da 2016-2017 çalışma dönemini tamamladı. Baran Can Arslan başkanlığında gerçekleşen genel kurulda meclisin 8 komisyonunun başkanları, 1 yıl boyunca çalışıp aldıkları kararları üyelere okudu.

Komisyonlarının belediyeden talep ettikleri çalışmaları tek bir raporda birleştireceklerini belirten Baran Can Arslan, bu raporu da görüşülmesi için Kepez Belediye Meclisi'ne göndereceklerini kaydetti.

Genel kurul toplantısına katılan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, “Kepez'in çocukları çok şanslı. Çünkü Antalya'nın ilk ve tek çocuk meclisi Kepez Belediyesi'nin imkânlarıyla, İlçe Milli Eğitimi'nin destekleriyle kuruldu.

Çocuk meclisi 5'inci yılını kutluyor. Çocuklarımızın şehrin yönetiminde söz sahibi yapmak ve şehirle ilgili düşünmelerini sağlamak için çalışıyoruz" dedi.

yukarı çık
0
Paylaşım