Menu
RSS
Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; Kepez Belediye Başkanı Şok Bir Kararla Tutuklandı

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; …

Antalya’nın Sarısu teleferik h...

Prev Next

Kepez Belediyesi Kurban Bayramı’nda Denetim Nöbeti Tutacak

Kepez Belediyesi Kurban Bayramı’nda Denetim Nöbeti Tutacak

Kurban bayramında 24 saat nöbet tutacak olan Kepez Belediyesi Zabıta ekipleri, yaklaşan kurban bayramı öncesinde gıda üretimi yapan imalathanelere olan denetimlerini sıklaştırdı.

Kepez Belediyesi, kurban bayramında, başta zabıta olmak üzere vatandaşın ihtiyaç duyabileceği birimleriyle 24 saat nöbet tutacak. Vatandaşlar, ihtiyaç duydukları anda belediye birimlerine 310 58 58 numaralı telefon numarasından ulaşabilecekler.

Zabıta ekipleri, kurban bayramının yaklaşmasıyla birlikte çeşitli gıda üretimi yapan imalathaneler ile restoranlara yaptığı denetimleri sıklaştırdı. Kepez’i dört bölgeye bölen ekipler, bayram öncesinde denetimlerini tamamlayacak.

Bu iş ile ilgili görevlendirilen 12 kişiden oluşan 4 ekip, bayram süresince 3’er kez bu tür işletmeleri denetleyecek. Bilhassa tatlı siparişi alan imalathaneleri hedef alan ekipler, hem çalışanların hem üretim alanının hijyenine, hem de saklama koşullarına bakıyor.

İşletmeler, tatlı ve pidelerde kullanılan malzemelerin nitelikleri ve uygunluk dereceleri ile çalışanların sağlık portörleri gibi konularda denetlendi.

Eksikleri olduğu tespit edilen işletmelere yazılı uyarıda bulunan ve idari para cezaları verebilen zabıta ekipleri, denetlediği ve uygunsuz bir durum görmediği işyerlerine bu hallerinin devam etmesi konusunda sözlü uyarıda bulundu.

Kurban Bayramı süresince denetimlerin hız kesmeyeceğini duyuran Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, bayram öncesinde zabıta ekiplerinin özellikle tatlı ve pasta üretimi yapan işletmelerde denetimlerini arttırdığını söyledi.

Kurban Bayramı’nda üretimleri yoğunlaşan imalathaneleri göz hapsinde bulunduracaklarını belirten Tütüncü, “Hemşerilerimizin aldığı ürünlerin, daha sağlıklı ve hijyen koşullarda üretilmesini istiyoruz. Gıda denetimi konusundaki hassasiyetimizi sürdürüyoruz. Bu amaçla da zabıta ekiplerimiz 7-24 saat hizmet verecek.” diye konuştu.

yukarı çık
0
Paylaşım