Menu
RSS

Semih Esen’den Menderes Türel’e: En Basit İfade İle ‘Hadsizlik’ tir

Semih Esen’den Menderes Türel’e: En Basit İfade İle ‘Hadsizlik’ tir

CHP Antalya İl Başkanı Semih Esen AKP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in heykel açılışında yaptığı açıklamalara sert bir şekilde cevap verdi. Esen, bize Atatürk üzerinden saldırmaları en basit ifadesi ile "hadsizlik"tir.” Dedi.

Esen, açıklamasında; “Devletin kurumları tarafından yapılan her hizmeti sahiplenip ucuz kahramanlık peşinde koşanların amacından saptırarak birer propaganda alanına çevirdiği böylesi organizasyonlara katılmamak konusundaki duruşumuz evvelden beri nettir. AKP'li Belediye Başkanı'nın böyle ucuz şovlarına bundan sonra da prim vermeyeceğiz” dedi.

UCUZ ŞOVLARINA PRİM VERMEYECEĞİMİZ

AKP İl Başkanı ve AKP'li Büyükşehir Belediye Başkanı'nın, dün yapılan heykel açılışına katılmamamızla ilgili, yüzsüzlüğe varan açıklamalarını hayretle takip ettiklerini söyleyen Esen: “Devletin kurumları tarafından yapılan her hizmeti sahiplenip ucuz kahramanlık peşinde koşanların amacından saptırarak birer propaganda alanına çevirdiği böylesi organizasyonlara katılmamak konusundaki duruşumuz evvelden beri nettir.

AKP'li Belediye Başkanı'nın böyle ucuz şovlarına bundan sonra da prim vermeyeceğimiz bilinmelidir.” Dedi.

ATATÜRK ÜZERİNDEN SALDIRMALARI EN BASİT İFADESİ İLE "HADSİZLİK"TİR

AKP'li Belediye Başkanı'nın ve ait olduğu zihniyetin Atatürk Anıtlarına karşı tutum ve uygulamalarını önceki dönemden beri biliyor, Atatürk düşmanlarını kentin göbeğinde anıtlaştıranları tanıyoruz.

Yine söz konusu anıtın da aynı zihniyet tarafından kaldırıldığını ve bu konudaki kararlı duruşumuzdan sonra yeni yerine dikildiğini tüm kamuoyu gibi biz de biliyoruz. Diye belirten Esen; “Düne kadar milliyetçiliği ayakları altında alıp iktidar elden gidince bir gecede milliyetçi olan, teröristleri meydanlarda karşılatıp ayaklarına mahkeme götürürken birden şahin kesilen, Atatürk'ün tüm eserlerini yıkma azmiyle 90 yıllık enkazı kaldırdıklarını öne sürüp lazım olduğunda Atatürk'e sarılan, bu milletin her değerini kendiişlerine geldiği zaman sömürenlerin bize Atatürk üzerinden saldırmaları en basit ifadesi ile "hadsizlik"tir.” Diye ifade etti.

EYYAMCILIKLARINA MEYDAN VERMEYECEĞİZ

Her konuda olduğu gibi mesele Atatürk olduğunda da aynı takiyyeci tavırlarını takınanlar bilmelidir ki; diye sözlerine ekleyen İl Başkanı Esen, “Atatürk ilkelerine karşı yürütülen eylemlerin odağı olduğu mahkeme kararı ile tescilli bir partinin mensuplarının bugünkü eyyamcılığına meydan vermeyeceğiz.

Mustafa Kemal ATATÜRK bizim için bir gün, bir dönem ya da bir açılış konusu değildir. Atatürk bizler için bir yaşam felsefesi, bir yüksek idealdir. Attığımız her adımda, gittiğimiz ya da gitmediğimiz her yerde yolumuzu aydınlatan kılavuzdur.

Bizler, her gördüğümüzde içimizi güven duygusuyla dolduran ve yarınlara dair inancımızı pekiştiren Atatürk heykellerini bu takiyyeci zihniyetin sahte propaganda mecralarında değil, aynı zihniyetin yasakladığı milli bayramlarda şenlendireceğiz. Kamuoyunun bilgi ve takdirlerine sunarız.” Dedi.

yukarı çık
0
Paylaşım