Menu
RSS
Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; Kepez Belediye Başkanı Şok Bir Kararla Tutuklandı

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; …

Antalya’nın Sarısu teleferik h...

Prev Next

CHP’li Esen’den Menderes Türel’e: Bu İşin Arkasında Kimler Var?

  • Yazan 
CHP’li Esen’den Menderes Türel’e: Bu İşin Arkasında Kimler Var?

CHP Antalya İl Başkanı Semih Esen Çallı kavşağında bulunan Antalya Kart önünde İl Yöneticileri, Kepez İlçe Başkanı Garip Erdoğan, Döşemealtı İlçe Başkanı Zekeriya Altun, Konyaaltı İlçe Başkanı İlhan Buğdaycı, İl kadın Kolları Başkanı Nilüfer Deveci, İl Geçlik Kolları Başkanı Musa Gül, İlçe Yöneticileri,partililer ve vatandaşların katılımlarıyla basın açıklaması düzenledi.

CHP Antalya İl Başkanı Esen; “Antalya’da yılan hikayesine dönen ulaşım krizi gün geçtikçe katlanarak büyüyor. AKP’li Belediye Başkanı Menderes Türel yaptığı hatalardan ders almamış olacak ki, ANTKART ile başlayan şaibeli ulaşım sistemini, şimdilerde Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı özel şirket Ulaşım A.Ş. üzerinden sürdürüyor.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya Ulaşım A.Ş.’yi bir taşeron şirket gibi kullanıyor.” Dedi.

Esen: “Neden taşeron Şirket diyorum?”

Ulaşım sistemini Ulaşım A.Ş.’ye devrederek, yasal boşluklardan yararlanan AKP’li Belediye Başkanı Türel, ihalesiz bir şekilde Antalya’nın ulaşımını KentKart’ta devretmiştir. Şimdilerde baktığımız zaman yeni ulaşım sistemi Antalya Ulaşım A.Ş. üzerinden değil, KentKart üzerinden yürütülmektedir. Diye sordu.

Peki kimdir bu Kent Kart?

AKP’li Belediye Başkanını Menderes Türel’e soruyorum; diyen Esen; Belediye şirketi üzerinden Antalya’nın ulaşımını ihale yapmadan Kentkart’a nasıl verdiniz? İzmir’den tanıdığımız Kentkart ihale yasaklısı olmasına rağmen bu işi nasıl yapıyor? Bu işin en önemli ayrıntısı buradadır. Antalya’nın ulaşım sistemi belediye şirketi Antalya Ulaşım A.Ş. üzerinden taşeron bir şekilde ihalesiz olarak, ihale yasaklısı bir firmaya verilmiştir.

Bu işin arkasında kimler var?

Burada bir rant mı dönüyor?

AKP’li Başkan Türel bu işin neresinde?

Diye sorularına devam eden Esen; “Madem ki Antalya Ulaşım A.Ş.’nin bu işi yapmak için altyapısı yoktu, neden milyonluk bir iş ihaleye açılmadı? Yukarıdaki saydığım konuların sebebi bellidir. Yasaların arkasından dolaşılarak yandaşa rant sağlamaktır.” Dedi.

Biz CHP olarak bu işin iptali için gerekli davaları açacağız. AKP’li Başkan Türel’den yukarıdaki sorularıma cevap istiyorum. Bu sistemden vatandaş da mağdur, ulaşım esnafı da mağdur olmuştur. Vatandaş mevcut bakiyelerini sadece kırmızı otobüslerde ve tramvayda kullanabilecek. Diye konuşan Esen açıklamasına şöyle devam etti.

Peki vatandaşımız kırmızı otobüsü kullanmıyorsa ne olacak?

Kartını değiştirmek için kart değişim noktalarına giden insanlar saatlerce sırada bekledikten sonra son derece kaba davranışlara maruz kalarak işkence çekmektedir. Vatandaşa bir ibraname imzalatılarak eski kartlarındaki bakiye ye ilişkin taleplerinden vazgeçmeye zorlanmaktadırlar.

Birçok vatandaşımızın kartında 150-200 TL bakiyesi var... Bu bakiyeler ne olacak?

İnsanlara imzalatılan ibranamedeki bir terim ise çok ilginçtir. ÖNEMSİZ BİR BAKİYE kendilerine göre önemsiz olan bu bakiyelerin toplamında oluşan büyük miktar kimin cebine girmektedir vatandaş bunun hesabını kimden soracaktır. Vatandaşı ibraname imzalamaya zorlamak ve bunun sonucunda birilerine haksız kazanç sağlamak belediye ye yakışır mı. Yoksa KARTLARDA KALAN BAKİYELER BİZE İYİ GELECEK mi diyorlar.

Bir başka önemli konu ise Antalya şehir içi ulaşımına yaklaşık 60 civarında yeni otobüs eklenmiştir. Bugün aldığımız bilgilere göre eklenen yeni hak sahipleri 20 Bin TL gibi komik bir ödeme ile sisteme girmiş bulunuyorlar. Bir şehir içi dolmuşunun değeri bugün yaklaşık en az 500 Bin TL olduğuna göre, 20 Bin TL gibi bir ücret mevcut ulaşım esnafına hakaret etmektir. 60 dolmuşu bugün 500 binden hesaplarsak, yaklaşık 30 Milyon TL yapar. Gördüğünüz gibi basit bir hesap ile Antalya’da milyonluk rantlar havada uçuşmaktadır. AKP’li Belediye Başkanı yine Antalya halkı üzerinden, dolmuş esnafı üzerinden rant hesapları yapmaktadır.

AKP Antalya’da aynı hamam aynı tas

Değişen hiçbir şey yok

Son olarak, “Başkan Türel’e şunu hatırlatmak isterim” diye seslenen Esen; “Antalyalılar AKP’yi 2009’ seçimlerinde 60 bin oy ile göndermişler, 2014 seçimlerinde ise 20 bin oy farkı ile tekrar iş başına getirmişlerdir. Sanıyorum ki bu defa 2019 seçimlerinde 200 bin oy farkı ile AKP’li Menderes Türel’i Antalya halkı gönderecektir. AKP Antalya’da aynı hamam aynı tas arkadaşlar. Değişen hiçbir şey yok.” Dedi.

CHP Antalya İl Başkanı Esen Bir gün önce Genel Başkan Yardımcımız Çetin Osman Budak’la Çallı Kart Dolum Merkezi önünde vatandaşlarla sohbet ederek sorunlarını dinlemişlerdi.

yukarı çık
0
Paylaşım