Menu
RSS

Yenikapı Demokrasi Ve Şehitler Mitingi Başladı

Yenikapı Demokrasi Ve Şehitler Mitingi Başladı

Yenikapı'daki "Demokrasi ve Şehitler Mitingi" saat 17:00'de başladı. Sabah saatlerinden itibaren gelmeye başlayan vatandaşlar alanı doldurdu. "Demokrasi ve Şehitler Mitingi" için vatandaşlar sabah saatlerinden itibaren mitingin yapılacağı Yenikapı'daki alana gelmeye başladı.

Mitinge Ulaşım İçin 204 Tekne Kiralandı

Mitinge gelecekler için 204 tekne kiralandı. Bu tekneler İstanbul'un 12 değişik noktasından seferler gerçekleştirecek. Ayrıca 50 tekne de Eyüp, Üsküdar, Beşiktaş ve Kadıköy gibi noktalardan ring yapacak.

Vatandaşlar, kurulan 165 metal dedektörlü arama kapısından geçtikten sonra şapka ve bayraklarını alarak miting alanına girecekler. Sahnenin sağında ve solunda üçer bin kişilik podyum kuruldu. Protokolün büyük bölümü, şehit aileleri ve gaziler için ayrıldı.

Kapılar 3 Saat Öncesinden Açıldı

10.30: 13:30 civarında girişlerin başlaması beklenirken vatandaşların yoğun ilgisi nedeniyle polisler saat 10:30 gibi vatandaşları miting alanına almaya başladılar.

Polisin trafiğe kapattığı caddelerden yürüyerek gelen vatandaşlar, güvenlik kontrol noktasına kurulan metal dedektörleri ve xray cihazlarıyla arandıktan sonra miting alanına alındı.

Bayrak, Atatürk Ve Erdoğan'ın Fotoğrafları Asıldı

Güvenlik noktalarından geçen vatandaşlara, İstanbul Büyükşehir Belediye ekipleri, şapka ve bayrak dağıttı. Mitinge gelenlere 2.5 milyon Türk bayrağı, 3 milyon şapka, 5 milyon şişe su dağıtılacak.

Yenikapı Miting Alanı'na Türk bayrağı, Atatürk ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğrafları asıldı. Ayrıca, Yenikapı'daki metro istasyonunun duvarlarına darbe şehitlerinin fotoğrafları asıldı. Alana 60 metrelik sahne ile sağında ve solunda üçer bin kişilik podyum kuruldu.

Protokolün büyük bölümü, şehit aileleri ve gaziler için ayrıldı. Erdoğan ve Atatürk fotoğrafları konuşmaları yapılacağı plaftormun iki yanına yerleştirildi. Ayrıca basın plantformunun hemen üstüne 15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit olanların isimlerinin yazıldığı her iki yanına da "Vatan size minnettardır" notunun yazıldığı pankart asıldı.

'Türk Bayrağı Dışında Bayrak Asmayın' Anonsu

Hiçbir siyasi partinin amblem, flama ve bayrağının olmayacağı, sadece Türk bayraklarının dalgalanacağı miting alanında, "Türk bayrağı dışında bayrak açmayın, kurallara aykırı döviz ve flama taşımayın" anonsu yapılıyor.

Bu arada Cumhurbaşkanlığı Halkla İlişkiler Başkanlığı personelince, darbe girişimin ardından her akşam Millet Camisinin minarelerinden dalgalandırılan Türk bayrağı, Yenikapı'daki miting boyunca Sultanahmet Camisinin minarelerine asılacak.

Sıcak Havaya Önlem

Engelliler için de platform oluşturulan miting alanında, çadır hastane, sağlık noktası, mescit, mobil tuvalet ve şadırvan ile su dağıtım noktaları yer alıyor. Sıcak hava nedeniyle mitinge katılan vatandaşlar için alanın çeşitli bölgelerine de koliler halinde içme suyu yerleştirildi.

Deniz Kuvvetleri'ne Bağlı Gemiler Yenikapı Açıklarına Demirledi

Miting alanı ve çevresinde, özel harekatın da destek verdiği polis ekipleri, dedektör köpekler ve havadan 2 helikopterle güvenliği sağlıyor. Mitingde 15 bin polis ile 15 bin sivil görev alıyor.

Denizde de savaş gemilerinin yer alması dikkat çekti. Saat 13:00’den itibaren Deniz Kuvvetlerine bağlı savaş gemileri Yenikapı açıklarında görüldü. Gemilerin güvenlik gerekçesiyle bölgede bulundukları öğrenildi.

Ünlü İsimler Miting Alanında

Ünlü isimler de alana gelmeye başladı. Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim ve Acun Ilıcalı'nın da aralarında bulunduğu ünlü isimler alana geldi.

Liderler Geldi

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, "Demokrasi ve Şehitler Mitingi" için Yenikapı Miting Alanı'na giriş yaptı. Yıldırım, Cumhurbaşkanlığı himayesinde, İstanbul Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi desteğiyle Yenikapı Miting Alanı'nda düzenlenen mitinge helikopterle geldi. Miting alanındaki vatandaşlar, Başbakan Yıldırım'a sevgi gösterisinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Demokrasi ve Şehitler Mitingi" için Yenikapı Miting Alanı'na giriş yaptı. Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı himayesinde, İstanbul Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi desteğiyle Yenikapı Miting Alanı'nda düzenlenen mitinge helikopterle geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, eşi Emine Erdoğan da eşlik etti. Erdoğan, alana gelişinde vatandaşları el sallayarak selamladı.

Abdullah Gül, Davutoğlu, Görmez Ve Akar Da Alanda

11.Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ile Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, "Demokrasi ve Şehitler Mitingi" için Yenikapı Miting Alanı'na geldi.

Cumhurbaşkanlığı himayesinde, İstanbul Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi desteğiyle Yenikapı Miting Alanı'nda düzenlenen mitinge Gül, Davutoğlu, Akar ile Görmez de katıldı.

Miting alanındaki vatandaşların sevgi gösterisinde bulunduğu, Abdullah Gül, Ahmet Davutoğlu, Hulusi Akar ile Mehmet Görmez, görevlilerin eşliğinde kendilerine ayrılan yere geçti.

Böylesi İlk Kez Olacak

Mitinge, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yanı sıra, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de katılacak.

Ayrıca 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve Kuvvet Komutanları ile Jandarma Genel Komutanı ve Genelkurmay İkinci Başkanı da miting alanında olacak.

Miting Programı: Hangi Sırayla Konuşacaklar?

Saat 17.15'de Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayacak mitingde daha sonra Kuran okunup, dua edilecek. Mitingde yapılacak konuşmaların sırası da şöyle olacak:

15 Temmuz Gazileri, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Binali Yıldırım, TBMM Başkanı İsmail Kahraman ve son olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan. CNNTÜRK

yukarı çık
0
Paylaşım