Menu
RSS

Valilikten Aile Sağlığı Merkezine: Bina Karakol Olacak; Çıkın

  • Yazan 
Valilikten Aile Sağlığı Merkezine: Bina Karakol Olacak; Çıkın

Diyarbakır Valiliği resmi bir yazı ile Sur'daki 1 No'lu Aile Sağlığı Merkezi'nin karakola dönüştürülmek üzere boşaltılması talimatını verdi. İleri Haber’den Sami Menteş’in haberine göre, Diyarbakır’ın Sur ilçesinde sokağa çıkma yasakları binlerce yurttaşın eğitim, sağlık gibi temel haklarından faydanlanmasını engellemeye devam ediyor.

Bunun en son örneği ise Sur’da bulunan Aile Sağlığı Merkezi’nin karakola dönüştürülmesi hakkındaki valilik talimatı oldu.

Diyarbakır Valiliği’nden Sur Kaymakamlığı’na iletilen talimata göre, Sur ilçesi Melikahmet Caddesi üzerinde bulunan 1 No’lu Aile Sağlığı Merkezi’nin boşaltılması isteniyor. Valilik, “terörle mücadele operasyonları sonrasında kamu düzeninin kalıcılığının sağlanması” amacıyla ASM binasının polis noktasına dönüştürülmesi için İl Emniyet Müdürlüğü’ne tahsis edildiğini bildiriyor.

Talimatta; konu ile ilgili Türkiye Halk Sağlığı Kurumu’na da görüşünün sorulduğu, Kurum’un bölgedeki ASM’nin 40.000 yurttaşa hizmet vermesi nedeniyle karakola dönüştürülmesinin sağlık hizmetlerinde aksamalara yol açacağını belirttiği görülüyor. Kurum, binanın geri verilmesi şartıyla geçici olarak karakol olabileceğini ifade ediyor.

yukarı çık
0
Paylaşım