Menu
RSS
Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; Kepez Belediye Başkanı Şok Bir Kararla Tutuklandı

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; …

Antalya’nın Sarısu teleferik h...

Prev Next

Türkiye’nin Sebze Deposu Antalya’da Çiftçi Destek Bekliyor

Türkiye’nin Sebze Deposu Antalya’da Çiftçi Destek Bekliyor

Hortum felaketinin ardından yaralarını sarmaya çalışan Antalya ve ilçelerinde çiftçi, şimdi de ürünlerini satamamaktan yakınıyor. Tanzim satış noktalarının devreye girmesiyle belirli kişilerin ürünlerinin satış noktalarına gönderildiği, haldeki ürünlerin satılamadığı iddia ediliyor.

ÇİFTÇİNİN ÜRÜNÜ ELİNDE KALDI

İstanbul ve Ankara’da açılan tanzim satış noktalarına Antalya ve ilçelerinden belirli firmaların ürün gönderdiği belirtildi.

Kumluca’dan sadece bir kaç tüccarın İstanbul ve Ankara’da açılan tanzim satış noktalarına mal gönderdiğini ileri süren Kumluca Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği Başkanı Selahattin Okur, “Buradan devletimiz tanzim noktalarına mal gönderiyor. Onu da sadece belirli firmalar yapıyor.

Maalesef bizim buradan tüccar arkadaşlarımız İstanbul ve Ankara’daki hallere mal gönderemiyor. Çünkü gönderdiği mallar rağbet görmüyor. Bunun da nedeni tanzim satış noktalarının daha uygun fiyata, zararına ürün satması. Ürünü alsalar kime satacaklar” dedi.

FİYATLAR DÜŞTÜ

İstanbul ve Ankara’da tanzim satış noktalarının hayata geçmesiyle Antalya Toptancı Hali’nde de fiyatların düştüğünü dile getiren Okur, “Ürünler satılmıyor. Alan yok. Bu nedenle fiyatlar düştü. Vatandaş kime satsın. Kilosu 7.70 lira olan biberin zaten 1 lira paketleme maliyeti var.

Nakliye ve işçilik hariç. Bu biber İstanbul’da 6 liraya satılıyor. Tanzim satış noktalarında ürünler yaklaşık yüzde 30 zarara satılıyor diyebilirim. Sanırım bu zararı belediyeler karşılıyor” dedi.

GİRDİLER PAHALANDI

Şu anda işlerinin çok kötü olduğunu, hortumun yaralarını sarmaya çalışan üreticinin bir de ürününü satamadığını dile getiren Okur şöyle konuştu:

“Kumluca’da üretici perişan. Ekonomimiz bozuldu, işlerimiz kötü gidiyor. Kıyı bölgelerimizde çok kötü bir durum var. Allah sonumuzu hayır etsin. Biz de tüketici ucuza yesin istiyoruz pahalılıktan şikayetçiyiz.

Ama bu seneki girdiler geçen seneye göre yüzde 150 daha pahalı. Geçen sene bir çiftçinin dönümde 8 bin lira masrafı vardı. Şimdi 15 bin liraya yakın masrafı var. Gübreyi, plastik naylonu, zirai ilacı gören yok. O kadar zor durumdayız.”

GEÇİCİ PANSUMAN

Şu anda Tanzim satış noktalarında ürünlerin zararına satıldığını dile getiren Antalya Ticaret Borsası (ATB) Yönetim Kurulu Üyesi Cüneyt Doğan da, “Bu zararın bir bedeli var. Bunu devlet ya da belediyeler karşılıyor. Keşke bu zararı çiftçiyi desteklemede kullansalardı, herkes memnun olurdu. Bu durumu geçici bir pansuman olarak görüyorum” diye konuştu.

yukarı çık
0
Paylaşım