Menu
RSS

Serdar Azaoğlu Yazdı: Bizim Köye Muhtar Seçtik, Sağlığına Duacıyız!

Serdar Azaoğlu Yazdı: Bizim Köye Muhtar Seçtik, Sağlığına Duacıyız!

“Ben yokken tüm mühür oğlanda olacak” dedi. Oğlan biraz ebleh, evlerden ırak. “Eyleme muhtar, senin oğlanı kandırırlar, vallahi batırır köyü” dedik. “Seni seçtik biz oğlanı değil.” Şimdi tüm köy sağlığına dua ediyor muhtara, bir şey olursa eblehe kaldık.

Bizim köye muhtar seçtik. Önce azaları seçecektik de beğenmedi adayları. “Benim vereceğim isimlerin arasından seçin” dedi. Aza önemli, köylünün işini görüyor. Bir de baktık hepsi yukarı köyden. “Ama hepinizin muhtarıyım dediydin olmaz öyle” dedik de fazla ses etmedik.

Zaman geçti “Yetişemiyorum işlere yardımcı alacağım” dedi. Köyde nüfus 300 küsur, 84 küçükbaş, 16 da büyük baş mal. O bu derken 7 tane yardımcı aldı. Önce birini alıyor sonra kovdum seni deyip başkasını. Hepisine de kallavi mayış. Soruşturduk kanunu var imiş. Eyvallah dedik.

Oğlunu yardımcı etti kendine. “Ben yokken tüm mühür oğlanda olacak” dedi. Oğlan biraz ebleh, evlerden ırak. “Eyleme muhtar, senin oğlanı kandırırlar, vallahi batırır köyü” dedik. “Seni seçtik biz oğlanı değil.” Şimdi tüm köy sağlığına dua ediyor muhtara, bir şey olursa eblehe kaldık.

Cengiz Ağa’nın malları

“Depoda su az, artık yukarı köy tarlaları 4 gün, aşağı köy 3 gün sulayacak” dedi. Sözü kanun imiş o ara öğrendik. Eh aşağı köyde ahali ayaklandı tabi rızık bu. “İstemiyoruz seni” dedik. Öyle olmaz imiş 5 senelik seçmişiz.

Azalara gittik e su zati onların tarlalarına gidiyor. “Elimizden bir şey gelmez” dediler, dilekçe yazacakmışız. Yazdırdık şehre inip, ona da cevap vermedi zaar.

Köyün merasına artık sadece Cengiz Ağa’nın malları çıkacakmış. Haydaa! Bu sefer yukarı köy de ayaklandı. Eniştesini komutan yaptıydı bizim muhtar. Bir emir jandarma hırpaladı herkesi. Sonrası yukarı köylü ile aşağı köylü hep birlikte şehre inip dilekçe verdik. Cevap bekliyoruz hala.

Köyün koruluğu var Cengiz Ağa’nın evinin yanında. Önce ahır yaptı kesti biraz. Sonra hepten biçmeye başladı. Misafirhane yapacakmış da güya turist gelecekmiş. “Köylü bulamıyor köyün izini, bir koruluğumuz var serinlemeye” dedik. Muhtar verdi ruhsatı, mahkeme hak getire ama Allah için yolunu da yaptı hani.

Bir ara dellendi bu eniştesiyle kavga neyin etmişler. Azalarda bundan taraf olmamış diye kovdu hepsini “feshettim” diyor, ne demekse. “Etme muhtar, yapma muhtar, yeniden seçim olmaz köyün hali kötü.” Dinletemedik. Yasası da hakkı da var imiş.

Asıl köylünün muhtara borcu varmış

Para toplanır köylüden, adına salma denir, maksat muhtar köylünün işini görsün. Bizimki para bitti deyip ha bire topluyor. Sonradan akıllandı ahali “Şu paraları nasıl harcıyorsun defteri getir hele.

” Defteri değil bir adam getirdi o bakacakmış hesaplara “Olur mu öyle paramızı har vurup harman savuran sen, seni denetleyeni de sen mi seçeceksin” dedik. Kanun öyleymiş. 3 gün geçti, hesap çıktı muhtar cebinden harcamış, asıl köylünün muhtara borcu varmış.

Dedik yeter bu kadar olmaz yargılayacağız seni. Ancak 3 azanın 2’si he derse yargılanıyormuş muhtar. E azaları da o seçti. Aşağı köy yukarı köy birleşti, bağırdık ettik, baktılar susmuyoruz kadıyı çağırdılar. Bu olmaz dedi kadıyı da muhtar atıyormuş, emmoğlunu kadı yaptı.

Komşu köy karıştırmış ortalığı muhtar hiç kötü bir şey yapmamış biz bilememişiz, dava düştü masrafı köylüye kaldı”  |kaynak: sendika14.org|

yukarı çık
0
Paylaşım