Menu
RSS
Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; Kepez Belediye Başkanı Şok Bir Kararla Tutuklandı

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; …

Antalya’nın Sarısu teleferik h...

Prev Next

Sayıştay’dan Antalya Büyükşehir’e: Büfe Kiralanmaları Usulsüzdür!

Sayıştay’dan Antalya Büyükşehir’e: Büfe Kiralanmaları Usulsüzdür!

Sayıştay, AKP’li Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin şirketi olan EKDAĞ’ın 3’üncü şahıslara kiraladığı büfe rantını ortaya çıkardı. Antalya'nın çeşitli yerlerindeki 38 büfe, üçüncü kişilere kiraya verildi.

Bu büfelerden 32'si, ‘pazarlık usulüyle' ve yıllık toplam 3.7 milyon bedelle özel şahıslara kiralandı. Sayıştay, 32 büfenin “pazarlık usulü” ile verilmesinin, kanuna açıkça aykırı olduğunu belirterek, “Bu hususun, ihalelerde açıklık ve rekabeti engelleyeceği mütalaa edilmektedir” diye görüş bildirdi.

Mevzuata Aykırı Verildi

AKP'li Antalya Büyükşehir Belediyesi hesaplarını inceleyen Sayıştay, “Belediye Meclisi kararlarıyla, EKDAĞ A.Ş.'ye devredilen kiralanabilir ünitelerden 32 tanesinin Devlet İhale Kanunu ve mevzuat hükümlerine aykırı olarak üçüncü kişilere kiraya verildiği tespit edilmiştir” değerlendirmesinde bulundu.

Sayıştay, bu konuda yapılacak ihalelerin de ‘kapalı teklif usulü' ile olması gerektiğini vurguladı. Antalya Belediyesi'nin, büfeleri, kapalı zarf usulü yerine ‘pazarlık usulü' ile özel şahıslara verdiğini açıklayan Sayıştay, “Yargı kararlarıyla da açıklığa kavuşturulan, belediyeler tarafından dahi gerçekleştirilmesi hukuka aykırı görülen pazarlık ihale usulünün, belediye iştiraki şirketlerce tatbik edilmesi mevzuata aykırıdır” değerlendirmesinde bulundu.

Yenisine Bakarız

Antalya Belediyesi ise savunmasında, belediyeye ait şirketlerin yapacağı ihalelerin, Devlet İhale Kanunu kapsamında olduğuna dair açık bir hüküm bulunmadığını bildirdi.

Belediye, “Ancak bundan sonra yapılacak kiralama işlemlerinde raporda belirtilen tespit ve değerlendirmeler doğrultusunda temel ihale usullerinin uygulanmasında azami hassasiyet gösterilecektir” açıklaması yaptı.

yukarı çık
0
Paylaşım